EPA/ANDY RAIN

STRAH OD ZIKE Nakon Halep, od Olimpijade odustali Berdych i Raonic

Nakon što je rumunjska tenisačica Simona Halep objavila da zbog straha od zika virusa odustaje od nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, isto su u subotu napravili Čeh Tomaš Berdych i ovogodišnji finalist Wimbledona, Kanađanin Milos Raonic.

“Bila je to teška odluka, ali donio sam je nakon duge rasprave sa mojim najbližima”, rekao je Berdych. “Nedavno sam zasnovao obitelj i ne želim ih dovoditi u opasnost. Ispričavam se svim navijačima. Vjerujem da ćete shvatiti moju odluku – imam odgovornost prema svojoj obitelji”, napisao je na Twitteru.

U olimpijskom teniskom turniru neće sudjelovati John Isner te Nick Kirgyos. Amerikanac zbog priprema za Tour, a Australac zbog sukoba sa teniskim savezom. Više od 20 golfera povuklo se s Olimpijskih igara zbog straha od virusa zika.

Zika virus prenosi se ubodom komarca Aedes, no virus se također može prenijeti spolnim odnosom ili transfuzijom krvi. U Brazilu je od prošle godine rođeno 3.700 novorođenčadi s mikrocefalijom, neurološkim poremećajem zbog kojeg se djeca rađaju s abnormalno malim glavama i nerazvijenim mozgom.

Komentiraj