Stradalnici potresa iz Cvjetnog naselja idu u novi smještaj

 

Gotovo pola godine prošlo je od potresa u Zagrebu i okolici, a Zakon o obnovi u Saboru bi tebao biti donesen u petak. Gotovo stanovnika koji su privremeno smješteni u domu u Cvjetnom naselju ponovno se sele.

Studentske sobe zamijenit će smještajem u hostelu Arena, gdje je već smješteno šestero građana čiji su domovi stradali u poplavama, a početkom idućeg tjedna pridružit će im se i stanari Cvjetnog naselja.

“Dobili smo informaciju da se provodi nalog o demobilizaciji Cvjetnog naselja i mobilizaciji ovog objekta Arena koji je u vlasništvu Grada. Mi smo pripremili objekt, maksimalno smo se potrudili da našim sugrađanima, iako im je i ovo privremeni smještaj, uistinu osiguramo najveći mogući komfor”, rekla je za HRT Olivera Majić, zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika.

Selidba će biti organizirana ZET-ovim autobusima. Spremno je 117 soba s kupaonicom. Na raspolaganju će tako biti ukupno 239 kreveta. “To su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe. Imamo zajedničke dvorane za sastanke i druženja. Pripremili smo dvorane za sportski sadržaj, stavili smo stolni tenis”, izjavio je Goran Kršnjavi, voditelj podružnice “Vladimir Nazor” Zagrebačkog holdinga.

Do 15. rujna otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći u visini 30% od procijenjenog iznosa štete, a još su slobodna i 23 gradska stana.

Komentiraj