Stožeri objavljuju nove podatke, u Zagrebu 53 nova slučaja

Grad Zagreb: 53 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata u u Zagrebu su zabilježena 53 slučaja novooboljelih osoba od covida-19, objavio je u nedjelju ujutro zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

U tom razdoblju provedeno je 672 testiranja na SARS-CoV-2.

Mjera samoizolacije određena je za 192 osobe. Za 16 novooboljelih osoba nije se moglo utvrditi kako su se zarazile, 23 osobe su kontakti osoba oboljelih od covida-19, a za osam se nastoji utvrditi kako su se zarazile.

Tri su novooboljele osobe došle iz BiH (od toga dvije u azilu) i jedna s Malte. Dvije novooboljele osobe su povratnici s godišnjeg odmora.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika osnovnih škola te dva učenika srednjih škola. Mjere samoizolacije izrečene su za 56 učenika osnovnih škola i dvije učiteljice te za 46 učenika srednjih škola i dva nastavnika.

U Zagrebu su 482 aktivna slučaja, a 1671 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Istarska županija: Jedan novi slučaj

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 226 uzoraka briseva (189 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan.

Radi se o osobi koja je testirana tijekom prijema u Općoj bolnici Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba. Provedene su protuepidemijske mjere, a epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječeno je 6 osoba. Trenutno je 27 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 166 osoba.

Sisačko-moslavačka županija: Jedan novi slučaj

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o osobi s područja grada Siska i epidemiološka obrada je u tijeku.

Primorsko-goranska županija: Devet novih slučaja

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ kroz protekla 24 sata, među testiranih gotovo 700 uzoraka, kod 9 osoba s područja Županije potvrđena je zaraza koronavirusom dok je 12 osoba ozdravilo. Sedam osoba su kontakti ranije zaraženih, a u dva slučaja epidemiolozi još utvrđuju izvor zaraze. Trenutni je broj aktivnih slučajeva 93, dok je pod mjerom samoizolacije 355 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija: Sedam novih slučajeva

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedam je novozaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su i dva razreda te četiri nastavnika Osnovne škole Đulovac, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Pet novooboljelih osoba je s područja općine Đulovac te po jedna iz Bjelovara i Daruvara.

Od novooboljelih, dva su učenika pohađala nastavu u đulovačkoj Osnovnoj školi te je zbog toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila u samoizolaciju dva razreda te škole te četiri nastavnika.

Šest osoba se oporavilo i skinuto je s evidencije oboljelih tako da je trenutno u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 65 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su 502 osobe u samoizolaciji.

Osječko-baranjska županija: Sedam novih slučaja

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 273 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

Po dvije su osobe sa šireg područja Donjeg Miholjca i  Osijeka, jedna iz Đakova, Darde i Popovca.

U KBC-u Osijek je hospitalizirano petnaest osoba, trenutno nema oboljelih od koronavirusa na respiratoru.

7 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 370 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija: 16 novih slučaja zaraze

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 396 obrađenih testova danas je 16 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 9, Hvara 1, Kaštela 1, Sinja 1, Solina 2,Supetra 1 i Trogira 1 osoba.

Od 16 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 4 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1401 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 50 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Komentiraj