Dusko Marusic/PIXSELL

STOŽER ZA OBRANU ULJANIKA “Budućnost postoji”

Samir Hadžić, član Stožera za obranu Uljanika, ocijenio je u srijedu nakon sastanka sindikalaca s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom da budućnost za brodogradilišta Uljanik i 3.maj ipak postoji, a za problem plaća se nada će biti riješen u idućim danima.

“Brodogradilište 3.maj ide kao dvojni subjekt, slažemo se s time dokle god nije na štetu bilo koga, pa i Uljanika. Za Uljanik postoje druga rješenja na kojima se rade, Danko Končar nije jedino rješenje”, rekao je Hadžić novinarima.

“Budućnost, osim one koju su nam do sada prikazivali, postoji, priključujem se pozivu da Uprava odstupi. Do sada su nas farbali, mislim da je prešlo sve granice i da je dosta”, poručio je Hadžić.

U vezi plaća za rujan Hadžić je napomenuo kako je na sastanku najavljena mogućnost da će se pronaći model za isplatu plaća, ali ga još nemaju.

“Neka bude svima jasno, plaće još nisu riješene, hoće li biti ćuti ćemo kroz sljedeće dane”, zaključio je Hadžić.

Objasnio je kako su razgovori o ne-otkazivanju brodova koji su u izgradnji, te razgovori s budućim brodovlasnicima o novim narudžbama “tek u povojima”, no budućnost za Uljanik i 3.maj ipak postoji.

“To je sukus ili bit koju smo čuli danas od ministra, nismo prezadovoljni, ali smo zadovoljniji nego kada smo došli”, ustvrdio je Hadžić.

Komentiraj