Stožer produljio mjere do 15. kolovoza, evo koje

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, objavio da se mjere koje se tiču obveznog nošenja maski, trgovina, javnog prijevoza i ograničavanja okupljanja produljuju do 15. kolovoza. Također, djeca mlađa od 12 godina neće morati imati covid-potvrdu kada s roditeljima idu na okupljanja.

Produljuje se, objasnio je Božinović, odluka odluci o nužnoj epidemiološkoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski, odluka o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, odluka o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti covid-19 te odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i druge nužne epidemiološke mjere radi sprječavanja širenja bolesti.

“Zbog učestalih pitanja o obvezi posjedovanja EU digitalne covid-potvrde za djecu prilikom odlazaka na okupljanja koja se organiziraju uz posjedovanje potvrde, dodana je odredba u kojoj se navodi da djeca mlađa od 12 godina kada idu na tu vrstu okupljanja s roditeljima ili skrbnicima, poput svadbe, tu potvrdu ne moraju imati”, rekao je Božinović.

Sve ove odluke, napomenuo je Božinović, primjenjuju se na području cijele Hrvatske, ali da je za područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije, kao i gradova Novalja, Senj i Karlobag u Ličko-senjskoj županiji, 23. srpnja donesena posebna odluka kojom su uvedene strože mjere koje su se počele primjenjivati.

Odluke su na snazi do 15. kolovoza.

Komentiraj