STOŽER OBJAVIO: Danas u Hrvatskoj 19 novooboljelih od koronavirusa

 

Nacionalni stožer civilne zaštiite u subotu je u priopćenju objavio najnovije podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

19 novooboljelih u posljednja 24 sata. Oboljeli su iz Primorsko-goranske ž. (1), Zagrebačke ž. (1), Grada Zagreba (6), Splitsko-dalmatinske ž. (7), Osječko-baranjske ž. (2), Brodsko-posavske ž. (1) te Šibensko-kninske ž. (1)

Do sada je testirano 72202 osoba, od toga 388 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 8 osoba. Nema pacijenata na respiratoru. Ukupan broj ozdravljenih je 2142.”, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

U Zagrebu sedam novih slučajeva zaraze, u Hrvatskoj danas dosad ukupno 17

Što se tiče novozaraženih u Zagrebu, dvoje su novi importirani slučajevi iz inozemstva, jedan je novi iz Instituta Hrvoje Požar u kojem je prije nekoliko dana izbilo žarište koronavirus, a ostali novi slučajevi su kontakti prethodno oboljelih.

Novooboljeli iz Dubovačko-neretvanske županije ima prebivalište na području grada Dubrovnika, a zarazio se u Zagrebu.

U Osječko-baranjskoj županiji novozaražene su dvije osobe koje su boravile u Srbiji i imaju blage simptome, a petero njihovih kontakata stavljeno je u samoizolaciju.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji petero novozaraženih je iz Solina, a jedna osoba iz Splita. Riječ je o kućnome kontaktu zaraženog dječaka.

 

Komentiraj