Stožer izvijestio o 70 novih slučajeva, veliki pad broja novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

 

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u ponedjeljak da je u posljednja 24 sata zabilježeno 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 3268 osoba, a pet osoba je preminulo.

Stožer: Imamo 70 novooboljelih od koronavirusa, preminulo je pet osoba

Tijek događaja:

12:50 Stožer civilne zaštite Grada Varaždina zbog trenutačno zadovoljavajuće epidemiološke situacije donio je odluku da od utorka 22. rujna 2020. godine učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina i njihovi nastavnici ne moraju nositi zaštitne maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave.

12:30 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji dva su nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Radi se o dvije ženske osobe iz Karlovca i epidemiološka obrada je u tijeku.

Do sada 28 oboljelih osoba ima poveznicu sa crkvenim zborom, od čega su četiri učenika srednjih škola te je u izolaciji jedan razred Gimnazije Karlovac, jedan razred Šumarsko-drvodjeljske škole i dva razreda Ekonomsko-turističke škole, izvijestio je Stožer Karlovačke županije.

12:15 Na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oboljele su dvije mlađe osobe s prebivalištem u toj županiji kojima je boravište u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje su i epidemiološki obrađene.

Trenutačno su 33 aktivna slučaja oboljenja od infekcije COVID-19. Tri se osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

12:00 U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađen je 201 uzorak, a samo dva nalaza bila su pozitivna na koronavirus. Novozaražene osobe su iz Đakova i Đurđenovca.

U istom vremenu epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odredili su samoizolaciju za još 75 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutačno 445 osoba.

Među osobama u samoizolaciji od jučer se nalaze i dva djelatnika te 30 učenika iz više škola. U tom su broju i učenici jednog razreda osnovne škole s područja grada Osijeka kojima je ta mjera određena nakon što je jedan učenik bio pozitivan na koronavirus. Za njih je organizirana nastava na daljinu.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su dva na respiratoru.

11:45 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je osam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedan slučaj pozitivne osobe koja ima prebivalište u drugoj županiji.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): po dvije u gradu Slavonski Brod i općini Bebrina te po jedna osoba iz općina Oriovac, Sibinj, Bukovlje i Vrpolje. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 605, dok je broj aktivnih slučajeva 118.

Hospitalizirano je 15 osoba, a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 578 osoba. U županijskoj karanteni nalazi se jedna pozitivna osoba.

11:30 U samoizolaciji je i razred Srednje talijanske škole u Rijeci, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Prema preporuci epidemiologa razred je upućen u samoizolaciju jer je jedan učenik koji ga pohađa pozitivan na koronavirus. U samoizolaciji i je razred Obrtničke škole u Opatiji zbog zaražene učenice. U obje škole nastavlja se s redovnom nastavom u školi, a za razrede u samoizolaciji organizirana je nastava na daljinu.

11:10 U posljednja 24 sata u Gradu Zagrebu potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Riječ je o dva importirana slučaja, jedan s Kosova i jedan iz Francuske, sedmero novozaraženih su kontakti već ranije zaraženih osoba, a za ostale je u tijeku epidemiološka obrada.

11:00 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novozaražene osobe od COVID-19. Oboljele osobe su s područja Grada Gospića te Općine Perušić, izvijestio je županijski Stožer.

10:20 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, te je trenutno aktivno njih 187, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Od devet novooboljelih, četiri su iz Velike Gorice, dva iz Vrbovca, dva iz Općina Kloštar Ivanić te jedan iz Općine Pisarovina. Četiri osobe su kontakt prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je sa svadbom, dok je za četiri slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

10:00 “U protekla 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.002. Među njima je 297 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Pet osoba je preminulo.

Preminule su tri ženske osobe (OB Virovitica, 1934. godište; KBC Osijek, 1943. godište; OB Slavonski Brod, 1956. godište) te dvije muške osobe (KB Dubrava, 1935. godište i KIB „Dr. Fran Mihaljević“, 1967. godište).

Do danas su ukupno zabilježene 14.992 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih su 253 preminule, a 12.737 se oporavilo (201 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 9.159 osoba. Do danas su ukupno testirane 262.132 osobe, od toga 3.268 u posljednja 24 sata”, navodi se u priopćenju Stožera.

09:55 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj zaraze COVID-19 infekcijom, javlja županijski Stožer.

09:45 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 122 obrađena testa danas su dvije novozaražene osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Otoka 1 i Solina 1 osoba, izvijestio je županijski Stožer.

09:30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako nakon pristiglih nalaza na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

09:20 Na području Zadarske županije šest je novozaraženih osoba od koronavirusa, četiri muške i dvije ženske osobe. Novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra (3), Benkovca(1), Poličnika (1) i Sukošana (1), izvijestio je županijski Stožer.

09:00 Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestio je lokalni Stožer. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze COVIDOM-19 evidentiran je na područjima grada Daruvara te općina Đulovac i Hercegovac.

Među novooboljelim osobama od koronavirusa jedan učenik pohađao je nastavu u Osnovnoj školi Rovišće i uslijed toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila je u samoizolaciju 1 razred Osnovne škole Rovišće i 4 nastavnika.

08:55 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara, 1 iz Soljana i 1 s boravištem u drugoj županiji). Preminulih osoba nema.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 4 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 12 radnika (4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik), izvijestio je Stožer Vukovarsko-srijemske županije.

08:50 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 49 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih, izvijestio je županijski Stožer.

08:40 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, javio je županijski Stožer.

08:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

08:15 U Primorsko-goranskoj županiji dvije su novozaražene osobe koje su se zarazile od članova obitelji ili se radi o povezanosti s poznatim izvorom zaraze.

U samoizolaciji je jedan razred obrtničke škole u Opatiji. Naime, jedna se učenica zarazila unutar obitelji te je bila u kontaktu s učenicima svog razreda. Epidemiolozi su, zbog prevencije, učenike stavili u samoizolaciju, izvijestio je županijski stožer.

Komentiraj