Stožer izvijestio o 334 novooboljelih, županije objavljuju svoje podatke

 

U četvrtak je u Hrvatskoj zabilježeno 369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva 2634. Radi se o rekordnom dnevnom broju novozaraženih osoba u Hrvatskoj. Preminule su četiri osobe.

Nacionalni stožer donio je u četvrtak dvije nove odluke. Jedna se odnosi na ograničenje kretanja korisnika domova za starije i ne moćne u Krapinsko-zagorskoj županiji. Druga odluka tiče se cijele Hrvatske, a riječ je o ponovnoj aktivaciji timova koji kontroliraju provođenje mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

Stožer objavio: U Hrvatskoj 334 novooboljelih od koronavirusa

Tijek događaja:

14:30 U Varaždinskoj županiji je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U dva slučaja radi se o bliskim kontaktima, o djeci koja su asimptomatska, u tri slučaja radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba srednje do starije životne dobi, izvor zaraze je nepoznat.

Još dva asimptomatska slučaja detektirana su kod radnika koji rade za inozemnu tvrtku, a testirani su zbog pojave koronavirusa unutar kolektiva. Sve novodetektirane COVID-19 pozitivne osobe za sada se liječe kod kuće.

Aktivnih slučaja je 66. Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno devet osoba od kojih jedna osoba u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, a 57 osoba se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. U mjeri samoizolacije trenutno je 280 osoba.

14:15 U prethodna 24sata jedna je osoba pozitivna u Međimimurskoj županiji.

U prethodnom 24 satnom razdoblju od 11:00 sati 03.09.2020. do 11:00 sati 04.09.2020. uzeto je 74 uzorka, 8 nalaza negativno, ostalih 66 je u obradi.
Do sada je ukupno uzeto 4 115 uzorka, a trenutno je aktivnih 25 slučajeva.

13:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 12 muških i 12 ženskih osoba iz Dubrovnika (9 muških i 7 ženskih osoba ima epidemiološku vezu), 2 muške osobe iz Stona kojima je utvrđena epidemiološka veza te jedna muška osoba iz Slivna kojoj je također utvrđena epidemiološka veza. Zaražena je i jedna ženska osoba koja nema prebivalište na području naše županije. Od zaraženih osoba iz Dubrovnika, njih 8 se dovodi u vezu s jednom svadbom.

13:00 U protekla 24 sata su na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane dvije nove osobe zaražene koronavirusom s prebivalištima na području općina Budinšćina i Đurmanec, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Radi se o poznatim kontaktima već oboljelih osoba.

12:50 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, ojavio je županijski Stožer civilne zaštite. Petero novozaraženih osoba je s područja grada Bjelovara, a troje iz Daruvara. Jedna novozaražena osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Bjelovar.

12:30 Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze, a riječ je o trojici muškaraca i dvjema ženama. Troje novooboljelih je iz Slunja te po jedna osoba iz Karloca i jedna iz općine Plaški.

12:00 U Šibensko-kninskoj županiji 23 su novooboljele osobe pozitivne na koronavirus, izvijesti je Stožer. Šestero novozaraženih je iz Drniša, petero iz Knina, po troje iz Šibenika i Vodica te po jedna novooboljela osoba iz Oklaja, Bilica i Kijeva. Tri zaražene osobe trenutačno borave na području Knina, a prebivalište im je drugdje.

11:30 posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Jedanaest novooboljelih je iz Slavonskog Broda, dvoje iz Donjih Andrijevaca te po jedna oboljela osoba iz općina Sibinj, Gornja Vrba i Vrpolje.

11:10 Grad Zagreb ima 74 novooboljelih. U Gradu Zagrebu je 630 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba.

“Provedeno je 489 testiranja, zabilježena su 74 slučaja. 210 osoba stavljena je u samoizolaciju. Od novih, 43 su kontakti s prethodno oboljelim. Imamo slučajave s maturalnih putovanja, 8 povezanih s maturalcem u Istri, jedan iz Dubrovnika, jedan slučaj moguće izloženost u teretani, 8 je uvoz i BiH”, rečeno je na konferenciji za novinare.

10:55 Na području Zadarske županije 10 je novozaraženih osoba. Riječ je o osobama sa područja Zadra (3), Biograda (1), Benkovca (1), Vira (2), Poličnika (2) i Kali (1) i sve su kontakti s ranije oboljelim osobama.

Testirane osobe u Domu za stare i nemoćne Zadar negativne su na koronavirus, svi kontakti oboljelih su obrađeni i stavljeni pod nadzor, a testiranje će se nastaviti prema eventualnim pojavama simptoma. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 20 bolesnika.

10:45 U Osječko-baranjskoj županiji šest je novooboljelih. Četiri osobe su s područja grada Osijeka, a po jedna iz općina Antunovac i Čepin. Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 14 osoba oboljelih od koronavirusa, a i dalje je jedna osoba na respiratoru.

10:25 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Po dvije novooboljele osobe uz Vrbanje i Nušta te po jedna iz Cerića, Županje i Soljana. Tri novoobljele osobe borave izvan županije.

10:20 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata šest je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Četvero oboljelih su s područja Otočca te po jedna iz Novalje i općine Brinje.

10:10 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 105 novooboljelih osoba pozitivno na COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je 59 osoba iz Splita, 12 iz Kaštela, 10 iz Solina, pet iz Imotskog, četvero iz Podbablja, troje iz Trilja. Po dvije novoobljele osobe su iz Sinja i Hrvaca te po jedna iz Dugopolja, Hvara, Lovreća, Marine, Muća, Omiša, Prološca i Vrlike.

Od 105 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 31 osoba je kontakt prethodno oboljelih, dok je za ostale novooboljele epidemiološka obrada u tijeku. Osim toga, splitski KBC izvijestio je da su u protekla 24 sata preminula dvojica muškaraca u dobi od 81 i 71 godine.

10:05 U Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Četvero novooboljelih je iz Zaprešića, dvije su osobe iz Velike Gorice te po jedna iz Svete Nedelje, Dugog Sela te općina Bistra i Jakovlje.

Od 10 novooboljelih osoba, osmero su kontakti prethodno oboljelih. Jedan je slučaj povezan s ljetovanjem na obali, dok je za jednu osobu nepoznato gdje se zarazila.

10:00 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u priopćenju da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 334 novooboljelih od koronavirusa.

“U posljednja 24 sata zabilježeno je 334 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2703. Među njima su 283 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 15 pacijenata.

Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 11428 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 195 preminulo, 8530 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 9042 osobe.

Do danas je ukupno testirano 183 912 osoba, od toga 4047 u posljednja 24 sata”, navodi se u priopćenju.

09:20 U Primorsko-goranskoj županiji je 17 novozaraženih osoba. 15 je kontakata predhodno zaraženih osoba iz samoizolacije, sedmoro od njih su povezani sa žarištima – vjenčanja i plesnog okupljanja. Za dvoje se utvrđuje izvor zaraze. Četvero oboljelih je ozdravilo.

09:10 Na području Istarske županije ispitano je 342 uzorka brisa (240 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su potvrđene tri novozaražene osobe. Sve osobe dolaze iz mjera samoizolacije.

Jedna osoba, državljanin Austrije testirana je iz administrativnih potreba i potvrđena je kao pozitivna. Izliječene su četiri osobe. Trenutno je 65 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 268 osoba.

09:00 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba.

Šest osoba je proglašeno zdravima, a u ovom trenutku na području županije je ukupno 26 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 110 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 154 slučajeva bolesti covid-19.

08:55 Na području Sisačko-moslavačke županije devet je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je županijski Stožer.

Jedna oboljela osoba je iz Bosne i Hercegovine i privremeno boravi u Sisku zbog građevinskih radova, a jedna je osoba s područja Šibensko-kninske županije. Od sedam osoba s područja županije, četvero ih je iz Dvora te po jedna iz Hrvatske Dubice, Gline i Majura.

08:45 U Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civile zaštite. U posljednja 24 sata testirana su 73 uzorka.

 

Komentiraj