Stožer izvijestio o 280 novih slučajeva, županije objavljuju svoje podatke

 

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u srijedu da je u posljednja 24 sata zabilježeno 280 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Aktivna su 2103 slučaja, od čega je 293 pacijenta na bolničkom liječenju, a njih 20 na respiratoru. Preminulo je šest osoba.

Stožer: Od 6353 testiranih 280 novooboljelih, preminulo šest osoba

Tijek događaja:

15:00 Iza Virovitičko-podravske županije najteži je dan vezan za COVID-19. Tri su osobe preminule, dvije u Respiratornom centru u Osijeku, jedna u Općoj bolnici Virovitica. Riječ je o dvije žene (1939. i 1946. godište) i muškarcu (1954. godište). Žena su bolovale od brojnih komorditeta, hipertenzija i dijabetesa, dok je preminuli muškarac imao teško kliničko stanje, s nedavno preboljenim moždanim udarom i teškim neurološkim sekvelama.

U posljednja 24 sata, 81 osoba je testirana na virus SARS-CoV-2. Troje je novozaraženih, za petero se čekaju rezultati, a 73 osobe su negativne na koronavirus, izvijestio je Stožer Virovitičko-podravske županije.

14:45 U Varaždinskoj županiji su evidentirana četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Dvije osobe s blažom kliničkom slikom povezane su sa svadbom održanom 5. rujna u Varaždinu, čime je broj potvrđenih slučajeva s tog događanja narastao na četrnaest. Pozitivne su još i dvije osobe starije životne dobi iz Splitsko-dalmatinske županije, a hospitalizirane su u Općoj bolnici Varaždin.

14:30 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je osam novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Pet novooboljelih osoba je iz Bedekovčine, a preostalo troje iz Krapine, Lobora i općine Sveti Križ Začretje (1). Od osmero novooboljelih, petero su poznati kontakti koji su bili u samoizolaciji.

14:15 U Međimurju su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije. Zaražena je i jedna osoba koja se samo administrativno vodi u Međimurskoj županiji, a boravište ima u drugoj županiji.

13:15 Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 115 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

12:50 U posljednja 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Petero novooboljelih je iz Slavonskog Broda, po dvije osobe su iz Nove Gradiške i općina Bebrina i Donji Andrijevci te po jedna osoba u općinama Rešetari, Gornja Vrba i Vrpolje.

12:40 Karlovački Stožer civilne zaštite izvijestio je o 19 novih slučajeva zaraze. Većina oboljelih su kontakti već ranije oboljelih osoba te su se nalazili u samoizolaciji, a za ostale je epidemiološka obrada u tijeku.

Petnaest novozaraženih je iz Karlovca, troje iz Slunja i jedna osoba iz Duge Rese.

12:30 Šibensko-kninska županija bilježi šest novih slučajeva zaraze, priopćio je županijski Stožer.

Dvoje novooboljelih je iz Knina i troje iz Drniša, gdje je i jedna novooboljela osoba kojoj je prebivalište na području druge županije.

12:20 Na području Osječko-baranjske županije potvrđena su 23 nova slučaja zaraze, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Osmero je novooboljelih s područja Osijeka, petero sa šireg područja Đakova, četiri su osobe iz Čepina, dvije iz općine Semeljci i po jedna iz Belog Manastira, Viškovaca, Popovca i Bilja.

U jednoj srednjoj i jednoj osnovnoj školi zaraza je potvrđena kod po jednog učenika i jednog zaraženog djelatnika u srednjoj školi, čiji se kontakti obrađuju.

11:30 Zagrebački Krizni stožer objavio je na konferenciji za medije da je u Zagrebu potvrđeno 27 novih slučajeva zaraze.

Od 27 novooboljelih njih 13 su kontakti ranije zaraženih osoba, a devetero ih je negativne epidemiološke anamneze te su dvije osobe povezane s Bosnom i Hercegovinom. U dvije osnovne škole potvrđena ja zaraza ko učenika, zbog čega je 44 djece u samoizolaciji.

10:50 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 71 novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Iz Splita su 32 novooboljele osobe, 11 ih je iz Sinja, sedam iz Solina, pet iz Supetra, troje iz Omiša, po dvoje iz Dugopolja, Kaštela, Selca i po jedna novooboljela osoba izi Imotskog, Lovreća, Makarske, Marine, Otoka, Segeta i Trilja.

Od 71 novooboljele osobe, njih 29 kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je jedna žena u dobi od 95 godina.

10:40 Na području Zadarske županije 11 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Od ukupnog broja novoobojljelih, sedam je žena i četvero muškaraca. Četiri novozaražene osobe su iz Zadra, tri iz Poličnika, dvoje iz Pakoštana i po jedna iz Sukošana i Vira.

10:35 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je o šest novih slučajeva zaraze. Dvije novoobljele osobe su iz Svetog Ivana Zeline, a po jedna iz Samobora te općina Klinča Sela, Orle i Rugvica.

Od šest novooboljelih osoba, dvije su kontakti prethodno oboljelih, jedan je slučaj povezan s privatnom proslavom i jedan sa zarazom u zdravstvenom sustavu, dok je za dva slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

U samoizolaciji je jedan razred Osnovne škole Rugvica zbog pozitivnog učenika te jedna vrtićka skupina u vrtiću Velikoj Gorici zbog pozitivne odgajateljice. Epidemiološka obrada je u tijeku.

10:30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata pet je novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer. Troje novoobljelih je iz Otočca te dvoje iz Gospića.

10:10 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 13 je novih potvrđenih slučajeva zaraze, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Petero novooboljelih osoba je s područja Bjelovara, troje iz općine Rovišće, po dvoje iz Daruvara i općine Đulovac te jedna osoba iz Velike Pisanice. Među novooboljelima je jedan učenik koji je pohađao nastavu u Osnovnoj školi Rovišće, zbog čega je u samoizolaciji jedan razred i četvero nastavnika.

10:00 “U protekla 24 sata zabilježeno je 280 novih slučajeva te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.103. Među njima su 293 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 20 pacijenta. Šest osoba je preminulo.

Dvije osobe preminule su u KBC Rijeka (Ž, 1946. te 1960. godište), jedna u OB Dubrovnik (M, 1957. godište), jedna u KBC Split (Ž, 1925. godište), jedna u OB Vinkovci (Ž, 1936. godište) te jedna u KBC Osijek (Ž, 1946. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 14.029 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 236 preminulo, a 11.690 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8.505 osoba. Do danas je ukupno testirano 236.938 osoba, od toga 6.353 u posljednja 24 sata”, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

09:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je osam novih pozitivnih osoba, a jedna je osoba preminula, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Troje novooboljelih je iz Vukovara, dvoje iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Bošnjaka, Gradišta i Borova.

09:10 Primorsko-goranska županija danas bilježi 11 novozaraženih osoba pozitivnih na koronavirus. Šestero su kontakti ranije oboljelih, a dvoje ih je povezano s već poznatim žarištima zaraze. Za preostalo troje novooboljelih još se utvrđuju izvor zaraze i kontakti.

09:00 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Popovače, jedna osoba s područja grada Petrinje,te jedna osoba s područja općine Lekenik.

08:50 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 236 uzoraka briseva (106 za administrativne potrebe) na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 46 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 288 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

08:40 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je osobama mlađe životne dobi s koprivničkog područja.

Šest osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 29 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 194 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 104 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentiraj