Stožer izvijestio o 250 novih slučajeva zaraze, evo stanja po županijama

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak je objavio da u posljednja 24 sata imamo 250 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, uz dvije preminule osobe. Testirano je 5948 osoba.

Stožer: Testirano 5948 osoba – 250 pozitivnih, dvije osobe preminule

Tijek događaja:

14:00 Karlovačka županija u zadnja 24 sata bilježi šest novih osoba zaraženih koronavirusom, a u tijeku je epidemiološka obrada i grupiranje zaraženih osoba koje su povezane s jednim crkvenim zborom.

13:45 Na području Virovitičko-podravske županije, tri su novozaražene osobe virusom SARS-CoV-2. Radi se o dva muškarca i ženi, koji su srednje i starije životne dobi. Jedna osoba je asimptomatska, a dvije su s blažim simptomima COVIDA-19.

Istodobno, oporavilo se petero osoba, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Bilanca je to 77 testiranih osoba u posljednja 24 sata, od čega je njih 74 bilo negativno, a troje navedenih bilo je pozitivno na korona virus.

U Općoj bolnici Virovitica, trenutno je hospitalizirano petero COVID-19 pacijenta. Troje je starije, a dvije srednje životne dobi. Osim jedne osobe koja se asimptomatska, ostali imaju brojne komorbiditete, a od čega troje ima srednje teške oblike bolesti, a jedna osoba teži oblik, ali on još uvijek ne zahtijeva mehaničku ventilaciju. Trenutno su 217 osoba u samoizolaciji.

13:00 U Međimurskoj županiji od jučer uzetih uzorka, svi su nalazi negativni. Danas do 11h testirana je 101 osoba, 31 nalaz je negativan, 1 je pozitivan, a uzeti uzorci su u obradi. Do sada je ukupno testirano 5382 osobe. Trenutno je aktivnih 21 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus te je 110 osoba u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).

12:45 U Brodsko-posavskoj županiji u četvrtak je zabilježena 31 novozaražena osoba, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali da su svatovi i javna okupljanja i dalje generator većeg broja zaraženih.

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković potvrdio je i informaciju o stavljanju Brodsko-posavske županije na crvenu listu Njemačke od srijede. Stavljanje na crvenu listu ne znači zabranu ulaska u Njemačku, već obavezu predočenja negativnog nalaza na koronavirus.

Među novooboljelima su i tri učenika, zbog čega je još jedan srednjoškolski razred morao u samoizolaciju, izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Dodao je da su svatovi i javna okupljanja i dalje generator većeg broja zaraženih. Zbog toga Stožer planira postojeće mjere produžiti i na listopad.

Prema riječima ravnatelja slavonskobrodske bolnice Josipa Samardžića, u bolnici je 15 pacijenata pozitivnih na koronavirus. Prema njegovim riječima, 64 djelatnika bolnice je u samoizolaciji a njih 18 je pozitivno.

12:30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam (7) je novooboljelih osoba od COVID-19. 2 oboljele osobe su s područja Grada Otočca, 2 s područja Općine Plitvička jezera, po jedna oboljela osoba s područja Grada Gospića, Grada Senja te Općine Vrhovine. U stacionaru DZ Senj je preminula osoba kojoj je postmortalno uzet bris čiji nalaz je došao pozitivan.

SS Plitvička jezera prelazi na model C održavanja nastave (online nastava) s obzirom da je potvrđen pozitivan nalaz jednom profesoru i od dva učenika. Učenicima istog razreda i profesorima koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelima je izrečena mjera samoizolacije.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Ukupno su oboljele 123 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 52 aktivnih slučaja, 69 osoba je izliječena te dvije osobe preminule. U protekla 24 h testirano je 26 osoba.

11:45 Na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od COVID-19 infekcije; dvije osobe iz Šibenika, jedna iz Drniša te jedna s područja Općine Tisno.

Trenutno je 40 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Pet osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 126 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 214 osoba.

11:30 U Gradu Zagrebu je testirano 860 osoba, 45 je novih slučajeva zaraze. Izliječeno je 40 osoba, rečeno je na press konferenciji zagrebačkog stožera.

11:00 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 osoba zaraženih COVID-19 infekcijom. Riječ je o tri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za sve je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Opuzena (za jednu žensku osobu je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Metkovića (za žensku osobu je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj osobi iz Konavala (utvrđena epidemiološka veza) te jednoj ženskoj osobi iz Korčule.

Među oboljelima se nalaze i tri srednjoškolca iz Dubrovnika, Korčule i Metkovića te jedan osnovnoškolac iz Dubrovnika. Posljedično, u samoizolaciji je 23 učenika iz jedne srednje škole u Dubrovniku, 17 učenika iz srednje škole u Metkoviću, 18 učenika iz srednje škole u Vela Luci, te 22 učenika iz osnovne škole u Dubrovniku. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Preminula je jedna muška osoba (1941. god). Izliječeno je 16 osoba – 11 iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, jedna iz Opuzena i jedna iz Ploča. Od početka pandemije analizirana su 12 496 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 519 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 75 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10:40 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu evidentirani novi slučajevi zaraze koronavirusom.

U istom razdoblju evidentirana su četiri nova slučaja oporavka, čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 28, čemu treba pribrojiti jednog hospitaliziranog stranog državljanina i dvije hospitalizirane osobe iz druge županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi deset osoba, od čega je sedam osoba iz Varaždinske županije, dok se dvije osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.
Na liječenju kod kuće nalazi se 19 osoba.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji su 193 registrirana slučaja zaraze, a dodatnih 15 slučajeva se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

10:25 Na području Zadarske županije 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupnog broja 5 je ženskih i 6 muških osoba sa područja Grada Zadra (5), Benkovca (1) Kali (1), Poličnika (1), Privlake (1) i Vira (2).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 243 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 518 osoba, a završio je za njih 7160. Na današnji dan u našoj je županiji 200 oboljelih osoba. U općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 15 bolesnika, a od toga su na respiratoru 2 bolesnika. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjera samoizolacije.

10:20 U protekla 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 76 novooboljelih osoba, dok je jedna osoba umrla u KBC-u Split, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 653 obrađena testa danas je 76 osoba pozitivno. Iz Splita ih je 35, pet iz Sinja, Kaštela i Trilja, četvero iz Solina, po troje iz Podstrane i Trogira, dvoje zaraženih je iz Imotskog, te po jedan iz Baške Vode, Dicma, Dugog Rata, Dugopolja, Hvara, Klisa, Lećevice, Marine, Omiša, Podbablja, Primorskog Doca, Prološca, Starog Grada i Supetra.

U Stožeru kažu da su 38 osoba kontakti prethodno oboljelih dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno se 1264 osoba nalazi u samoizolaciji, dok je na bolničkom liječenju 49 osoba. “U KBC-u Split tri su osobe na respiratoru, a jedna je u karanteni. U protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 88 godina, koja je uz brojne komoborbiditete bila pozitivna i na Covid-19 infekciju”, priopćeno je.

10:05 “U protekla 24 sata zabilježeno je 250 novih slučajeva te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.108. Među njima je 300 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Dvije osobe su preminule.

Jedna osoba preminula je u OB Dubrovnik (M, 1941. godište) i jedna u KBC Split (Ž, 1932. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 14.279 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 238 preminulo, a 11.933 se oporavilo (243 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 8.756 osoba. Do danas je ukupno testirano 242.886 osoba, od toga 5.948 u posljednja 24 sata”, obavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

09:55 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su tri nove pozitivne osobe, jedan osoba iz Vinkovaca, jedna iz Štitara i jedna iz Vođinaca. Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 722, od kojih su 610 osoba izliječene, a ukupno je 15 preminulih osoba. Trenutno su četiri osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije je 331 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 5 radnika iz sustava zdravstva, dvije medicinske sestre/tehničar, jedan drugi zdravstveni radnik i dva nezdravstvena radnika. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika, četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i jedan nezdravstveni radnik.

09:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedna je novozaražena osoba koronavirusom, a riječ je o osobi s područja grada Garešnice. Trenutno je u toj županiji 66 aktivnih slučajeva zaraze COVIDOM-19 jer 13 osoba se u međuvremenu oporavilo i skinuto je s evidencije oboljelih. U samoizolaciji je 529 osoba.

09:15 U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih slučaja zaraze. Četiri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije je 25 aktivnih slučajeva.

09:00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 308 uzoraka briseva (185 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 3 pozitivna. Kod 2 osobe radi se o uvezenom slučaju (od kojih je jedna strani državljanin (Kosovo) – boravak iz poslovnih razloga). Za jednu osobu je u tijeku epidemiološka obrada. Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 48 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 245 osoba.

08:30 Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 322 uzorka od kojih je 11 pozitivno na koronavirus. Šest osoba je iz Osijeka, po dvoje iz Strizivojne i Čepina te jedna osoba iz Erduta.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 20 osoba oboljelih od koronavirusa, od kojih je dvoje na respiratoru. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili 76 novih kontakata, pa je trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji 338 osoba.

08:15 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 176 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih. Trenutno je aktivno 127 slučajeva zaraze koronavirusom, 117 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 531 osoba, a ukupno je testirano 7768 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

08:10 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 8 novozaraženih osoba i 11 ozdravljenih. 94 je aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti. U samoizolaciji je 317 osoba. Sve zaražene osobe kontakti su ranije zaraženih i među njima je i troje pozitivne djece s blagim simptomima. Ukupno su od početka epidemije umrle 4 osobe.

08:05 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja općine Lekenik koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući, izvijestili su iz lokalnog stožera.

Komentiraj