Stožer izvijestio o 232 nova slučaja, ovo je stanje po županijama

Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak je u priopćenju izvijestio da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 232 novooboljelih od koronavirusa. Premiule su četiri osobe.

Njemačka je u srijedu na popis visoko rizičnih područja dodala i Ličko-senjsku županiju, čime je odbacila posljednju nadu u oživljavanje turizma u vrijeme kad brojnim zemljama prijeti drugi val koronavirusa. Zbog širenja epidemije Njemačka je na popis epidemiološki rizičnih područja u Hrvatskoj do sada stavila Dubrovačko-neretvansku, Požeško-slavonsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku, Brodsko-posavsku, Virovitičko-podravsku županiju i Zadarsku županiju.

Stožer: U Hrvatskoj 232 nova slučaja zaraze, preminule četiri osobe

Tijek događaja:

13:40 Od ukupno pristiglih 130 nalaza (123 Karlovac, 7 Ogulin) u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Oboljelo je 6 muškaraca i 5 žena. Sedam osoba je iz Karlovca, dvije osobe iz Duge Rese i dvije iz Vojnića.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 305 osoba i danas imaju 73 aktivna slučaja. U samoizolaciji se nalazi 512 osoba. Trenutno je šest razreda u samoizolaciji i za sada nije bilo prijenosa infekcije u školama, priopćio je županijski stožer.

13:20 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Grada Krapina (2), Općine Veliko Trgovišće (2) i Grada Pregrada (1). U istom razdoblju ozdravilo je 18 osoba, a pristiglo je i 88 negativnih nalaza.

Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 87. U samoizolaciji se nalaze 644 osobe, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

13:00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na covid-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Ivankova i 1 iz Gradišta). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 755, od kojih je 676 osoba izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog bolesti covid-19.

U protekla 24 sata testirane su 122 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10841.

U samoizolaciji na području županije je 243 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 4 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar i 3 druga zdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (1 liječnik, 7 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 4 nastavnika i 7 učenika. U samoizolaciji se nalazi 7 nastavnika i 177 učenika, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

12:30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba.

Dvije su osobe proglašene zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je osam aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 205 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 58 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

12:00 Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6 312 osoba. Od jučer neobrađenih 113 uzetih uzoraka, 5 nalaza je pozitivno, a 108 nalaza je negativno. Danas do 11 sati, testirano je 106 osoba, 16 nalaza je negativno, ostalih 90 je u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 708 osoba.

Trenutno je 54 aktivna slučaja – 9 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 19 osoba sa svadbenih svečanosti, 9 osoba je kontakt sa oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 13 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, 2 osobe koje su se vratile sa ljetovanja, 2 osobe strani državljani koji rade na području MŽ i 2 osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske.

Epidemiološka situacija je stabilna. Četiri osobe su oporavljene, a novopozitivne osobe su kontakti oboljelih koji su prisustvovali svadbi i testirani su iz samoizolacije, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

11:45 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije četiri osobe oboljele su od covida-19; tri s prebivalištem u Kninu i jedna s prebivalištem na području Općine Promina.

Trenutno je 17 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 110 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 101 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

11:30 U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zaraza koronavirusom zabilježena je kod 38 osoba.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u posljednja 24 sata testirano je 788 uzoraka, a među novooboljelima njih 14 su kontakti od prije pozitivnih osoba. Negativnu epidemiološku anamnezu ima njih 21, dva su slučaja uvoza – iz BiH i Slovenije, a jedan slučaj je povratak s godišnjeg odmora, kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Tijekom zadnja 24 sata od zaraze koronavirusom oporavile su se 153 osobe, a za 193 osobe je određena mjera samoizolacije. Šikić je naglasila da je ovaj broj oporavljenih osoba rezultat izmjene trajanja izolacije, odnosno liječenja, s 14 na deset dana.

Vezano za škole, tri su pozitivna učenika u tri srednje škole, dva učenika u dvije osnovne škole i jedan nastavnik u osnovnoj školi. U samoizolaciju je stavljeno 38 učenika osnovnih škola i 23 učenika srednjih škola.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da je kroz Covid ambulante prošle 308 osoba, samoizolacija je određena za tri osobe, a na testiranje je upućeno 266 osoba. Na drive-in punktovima testirane su 254 osobe.

11:15 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 16 osoba novozaraženih koronavirusom.

Petero novoobljelih je iz Vrbovca, troje iz općine Brckovljani, dvoje iz Dugog Sela te po jedna osoba iz Zaprešića, Velike Gorice, Ivanić Grada, Svetog Ivana Zeline i općina Pokupsko i Bedenica.

10:50 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a svih pet novooboljelih osoba je s područja Bjelovara. Među novooboljelim osobama je troje učenika. Jedan je u Drugoj osnovnoj školi Bjelovar, drugi u Prvoj osnovnoj školi Bjelovar, a među novooboljelima je i jedan učenik gimnazije. Njihovi su razredi stavljeni u samoizolaciju, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

10:40 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika (imaju utvrđenu epidemiološku vezu), dvije muške osobe iz Ploča (za jednu utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Konavala (ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj osobi iz Orebića te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je 16 osoba: devet iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, Opuzena i Župe dubrovačke te jedna iz Dubrovačkog primorja.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 18 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 485 uzoraka.

U samoizolaciji je 378 osoba, a u posljednja 24 nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

10:20 U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su tri (3) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedna preminula osoba. Zaražene su osobe koje imaju prebivalište na području općina Oriovac, Bebrina i Gornja Vrba. Na covid odjelu slavonskobrodske Opće bolnice preminula je jedna starija muška osoba pozitivna na covid-19 u dobi od 92 godine, koja je bila na respiratoru.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 615, dok je broj aktivnih slučajeva 59 (4 aktivne osobe manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 10 osoba (3 osobe manje nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 687 osoba (49 osoba manje nego prethodni dan). U županijskoj karanteni nalazi se 1 pozitivna osoba.

10:00 “U protekla 24 sata zabilježena su 232 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.200. Među njima je 266 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Četiri osobe su preminule.

Dvije ženske osobe preminule su u KBC Rijeka (1943. godište i 1921. godište). Jedna muška osoba preminula je OB Slavonski Brod (1929. godište) i jedna u KIB „Dr. Fran Mihaljević“ (1943. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 15.572 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 261 preminula, a 14.111 se oporavilo (296 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 9.329 osoba. Do danas je ukupno testirano 279.035 osoba, od toga 5.351 u posljednja 24 sata”, navodi se u priopćenju Stožera.

09:55 Na području Zadarske županije pet je novooboljelih osoba od covida-19. Među novozaraženima je jedna ukrajinska državljanka koja će izolaciju provesti na području Grada Zadra, 3 su osobe sa područja Grada Zadra i jedna sa područja općine Sv.Filip i Jakov. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 204 osobe, aktivni nadzor provodi se nad 387 osoba, a istekao je za njih 7350.

Trenutačno je na području Zadarske županije koronavirusom zaraženo 186 stanovnika, 99 muških i 87 ženskih osoba. Na svim COVID odjelima U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 bolesnika oboljelih od covida 19 od kojih je jedan na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije, priopćio je županijski stožer.

09:45 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 41 novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Od novooboljelih njih je 19 iz Splita, petero iz Klisa, po troje iz Imotskog, Sinja i Solina, po dvoje iz Kaštela i Makarske te po jedna novozaražena osoba iz Omiša, Podstrane, Trogira i Vrlike. Među 41 novooboljelom osobom, njih 16 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostale epidemiološke obrađuje.

09:15 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 341 uzoraka briseva (188 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su dva pozitivna. Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak i povratak iz Bosne i Hercegovine. Za drugu osobu je epidemiološka obrada u tijeku. Izliječena je jedna osoba. Trenutno je 9 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 71 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

09:10 Od ukupno 260 uzoraka obrađenih u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije samo dva nalaza su bila pozitivna na koronavirus, a novopozitivne osobe su iz Darde i Osijeka. Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih su četiri na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 33 kontakt osobe novopozitivnih, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 461 osoba. Policija je samoinicijativno obavila provjeru 62 osobe i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

09:00 U Primorsko-goranskoj županiji danas je ukupno 36 novozaraženih osoba i 28 ozdravljenih. Među novozaraženima je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama. (Iz Doma je testirano 47 odoba od kojih je 28 pozitivno). Ostali pozitivni, njih 8, su svi kontakti ranije zaraženih osoba, izvijestio je županijski stožer.

08:45 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 119 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba. Trenutno je aktivno 107 slučajeva zaraze korona virusom, 96 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 718 osoba, a ukupno je testirano 8537 osoba, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

08:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan sedam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Četiri osobe su s područja općine Topusko, dvije s područja grada Siska te jedna s područja grada Novske. Epidemiološke obrade su u tijeku, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentiraj