Stožer izvijestio o 223 novooboljelih, u Primorsko-goranskoj županiji 45 novih slučajeva

Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je u priopćenju izvijestio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 223 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Preminulo je pet osoba.

Stožer: Imamo 223 novooboljelih, preminulo pet osoba

Tijek događaja:

11:50 U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom.

11:40 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Kod jedne osobe radi se o bliskom kontaktu prethodno potvrđene COVID-19 pozitivne osobe, a kod druge osobe je izvor zaraze nepoznat. Obje osobe liječit će se kod kuće. U istom razdoblju oporavile su se tri nove osobe. Jedna je otpuštena s bolničkog liječenja u Zagrebu, a još dvije su otpuštene s kućnog liječenja.

Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 13, a navedenoj brojci valja pribrojiti dvije hospitalizirane osobe iz druge županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 5 osoba, od čega su tri osobe iz Varaždinske županije, dok se na liječenju kod kuće nalazi 10 osoba.

11:30 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su dva (2) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Obje zaražene osobe imaju prebivalište na području Slavonskog Broda. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 618, dok je broj aktivnih slučajeva 53 (6 manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 9 osoba (1 osoba manje nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 676 osoba (11 osoba manje nego prethodni dan). U županijskoj karanteni više nema smještenih osoba jer je jučer otpuštena jedna osoba kojoj je istekla obaveza izolacije.

11:20 Na području Zadarske županije šest je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među novooboljelima je jedna ukrajinska državljanka koja će izolaciju provesti na području Zadarske županije.

Ostali novozaraženi, tri ženske i dvije muške osobe, su s područja Grada Zadra (2), Galovca (1), Pakoštana (1) i Poličnika (1). Aktivni nadzor provodi se nad 298 stanovnika, a istekao je za njih 7370.

U Općoj bolnici Zadar na svim covid-odjelima hospitalizirano je 17 bolesnika oboljelih od covida-19, od kojih je jedan na respiratoru.

11:10 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika (za jednu mušku osobu je utvrđena epidemiološka veza), po jednoj ženskoj osobi iz Stona i Opuzena te jednoj ženskoj osobi iz Metkovića (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je osam osoba – tri iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području županije. U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analizirana su 13.574 uzorka.

U samoizolaciji je 380 osoba, a u posljednja 24 sata nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

11:00 Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 211 slučajeva. U odnosu na podatke od jučer, oboljele su 24 osobe (2 Grad Zaprešić, 7 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 1 Grad Vrbovec, 1 Općina Brdovec, 2 Općina Stupnik, 1 Općina Kloštar Ivanić, 3 Općina Križ, 3 Općina Brckovljani, 2 Općina Rugvica), a izliječeno je 14 osoba.

Od 24 novooboljele osobe devet su kontakti prethodno oboljelih, četiri slučaja su povezana s boravkom u BiH, dva sa svadbama, dok je za devet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 56 osoba.

S obzirom na to da u ponedjeljak, 28. rujna, istječe 14 dana od kada su na snazi posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije, Županijski stožer civilne zaštite zatražio je od Nacionalnog stožera produljenje mjera, uz manje izmjene, do kraja listopada. Mjere se odnose na privatne svečanosti, proslave i pogrebe.

10:40 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tri su novozaražene osobe covidom-19, a riječ je o dvije osobe s područja grada Bjelovara i jednoj s područja grada Daruvara.

Ukupno je tako sada aktivno 28 slučajeva zaraze koronavirusom na području županije. Trenutno se u samoizolaciji nalaze 492 osobe.

10:00 “U protekla 24 sata zabilježena su 223 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.226. Među njima su 273 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta. Pet osoba je preminulo.

Dvije muške osobe preminule su u KB Dubrava (1937. i 1943. godište), jedna u KBC Split (1950. godište) te jedna u KBC Rijeka (1937. godište). Jedna ženska osoba preminula je u KIB „Dr. Fran Mihaljević“ (1957. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 15.795 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 266 preminulo, a 14.303 se oporavilo (192 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 8.898 osoba. Do danas je ukupno testirano 279.035 osoba, od toga 5.351 u posljednja 24 sata”, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

09:55 U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je ukupno 236 uzoraka od kojih su 11 bili pozitivni na koronavirus. Četiri novopozitivne osobe imaju boravište na području Grada Osijeka, po dvije na području Grada Đakova i Općine Čepin, a po jedna na području gradova Belišće i Donji Miholjac te Općine Strizivojna.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 17 pacijenata oboljelih od COVID-19, a i dalje su četiri na respiratoru. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 39 kontakt osoba novopozitivnih, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 474 osoba.

Policija je samoinicijativno obavila provjeru 27 osoba, no nitko nije kršio tu mjeru pa su zatečeni na prijavljenoj adresi, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

09:45 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 473 obrađena testa danas je 39 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 19, Dugog Rata 2, Hvara 1, Kaštela 3, Podbablja 1, Makarske 3, Podstrane 2, Sinja 2, Solnia 3, Trilja 1 i Trogira 2 osobe.

Od 39 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 15 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1054 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 45 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna muška osoba stara 70 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

09:45 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobi s đurđevačkog područja.

Dvije su osobe proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije je sedam aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 206 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 73 osoba, priopćio je županijski stožer.

09:30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije (2) su novooboljele osobe od covida-19. Oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca i bliski su kontakti ranije potvrđenih oboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 163 osobe od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 53 aktivnih slučaja, 108 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule, objavio je županijski stožer.

09:15 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 99 slučajeva zaraze koronavirusom, 88 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 755 osoba, a ukupno je testirano 8612 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 75 uzoraka, od kojih je 6 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, priopćio je županijski stožer.

09:00 U Primorsko-goranskoj županiji danas ukupno 45 novozaraženih osoba od kojih je 31 osoba iz Doma za starije iz Delnica. Jučer i danas ukupno iz doma u Delnicama 59 zaraženih osoba. 5 osoba iz doma su trenutno hospitalizirane u KBC-u. Ostalih 14 osoba su sve kontakti ranije zaraženih. Danas imamo 4 ozdravljene osobe i 2 umrle osobe. Ukupno aktivnih slučajeva u PGŽ -u 124, a 418 ljudi se nalazi u samoizolaciji.

08:50 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 230 uzoraka briseva (128 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih je 1 pozitivan, epidemiološka obrada je u tijeku.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 6 aktivnihcovid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 74 osoba, objavio je županijski stožer.

08:40 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentiraj