Stojak traži Bandićevo izvješće o sigurnosti škola i vrtića nakon potresa

Zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Tomislav Stojak izvijestio je u četvrtak da je od gradonačelnika i gradskih službi zatražio da ga što žurnije i detaljnije informiraju o sigurnosti zagrebačkih vrtića i škola nakon serije jakih potresa i u Zagrebu.

Nastava u školama započinje 18. siječnja, a Stojak je od gradonačelnika i gradskih službi zatražio da o sigurnosti najmlađih također informiraju javnost, pogotovo roditelje učenika.

“Nakon posljednjeg razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio područje Banovine, te niza drugih, slabijih koji su uslijedili, suočeni smo sa činjenicom da su i na području Zagreba mnogobrojna nova oštećenja na kućama, zgradama, stanovima, poslovnim objektima kao i objektima društvene i javne namjene”, kaže Stojak u priopćenju.

Osvrćući se na situaciju opadanja ploče s novije zgrade na Vrbanima u kojoj se nalaze i vrtić i škola, taj gradski zastupnik ističe da su ga kontaktirali mnogi zabrinuti sugrađani koji nemaju dovoljno jasnih i kvalitetnih informacija od strane čelnih ljudi ustanova koje pohađaju njihova djeca, prvenstveno vrtića i škola.

Stoga je danas zatražio od gradonačelnika i gradskih službi da ga žurno izvijeste o stanju i sigurnosti dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova u Zagrebu, kao i sportskih objekata.

Zatražio je informaciju o tome da li su na objektima nakon potresa uočena nova oštećenja, da li su svi objekti pregledani ili će biti pregledani od strane ovlaštenih službenih osoba i statičara i da li su službeno označeni kao sigurni za boravak učenika i sportaša.

“Procjena sigurnosti objekata ne može i ne smije ovisiti o “odokativnoj” procjeni ravnatelja škola ili nekih drugih zaposlenika škola ili vrtića, već isključivo ovlaštenih stručnih osoba”, poručuje Stojak.

Komentiraj