facebook.com

Sto zaposlenika PLIVE upisalo se u Hrvatski registar darivatelja matičnih stanica

Održana je nova akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojoj su se priključili brojni zaposlenici tvrtke PLIVA.

“Iznimno mi je drago što smo se kao kompanija priključili ovoj hvalevrijednoj akciji. Naši zaposlenici već dugi niz godina priključuju se brojnim dobrotvornim inicijativama u želji da pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Tako se u PLIVI već više od 50 godina četiri puta godišnje organizira i tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Svjesni smo činjenice da veći broj upisanih u Hrvatski registar povećava i mogućnost da se nekome spasi život, stoga sam zaista ponosan što na ovaj način možemo dati doprinos nečijem ozdravljenju te pomoći i olakšati onima koji čekaju transplantaciju.“, izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE.

“Prije 11 godina Ana nam je u naslijeđe ostavila misiju proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli oboljelim osobama kojima je za liječenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. “Lijek je u nama“, poruka je svake akcije upisa u Hrvatski registar te njome želimo potaknuti građane na upis kojim mogu nekome spasiti život. Drago nam je su zaposlenici PLIVE prepoznali našu misiju kojom zajedno možemo pomoći oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Akciji koja je organizirana u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina priključilo se točno sto zaposlenika koji su se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Broj članova Hrvatskog registra kontinuirano raste, a glavni cilj Zaklade Ana Rukavina jest pronalazak podudarnih darivatelja matičnih stanica pacijentima
oboljelih od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.

www.zaklada-ana-rukavina.hr

Komentiraj