‘Što mogu izgubiti?’: Otvorio teretanu na Trešnjevci, odvela ga policija

Vlasnik Quantum premium gym Andrija Klarić na zagrebačkoj Trešnjevci ne strahuje od rigoroznih kazni koje su predviđene za kršenje epidemioloških mjera. Tvrdi da će svoju teretanu – otvoriti.

”Poštivat će se mjere koje su bile na snazi do 26. studenog kako bi sačuvali naše članove od potencijale zaraze”, rekao je Klarić.

Njegov je stav kako nije bilo razloga da se nastavi s mjerom kojom su i teretane jedne od zatvorenih objekata zbog pandemije.

”Nema nikakvog znanstvenog dokaza da smo mi širitelji virusa”, naglašava Klarić, kako prenose 24sata.

”Što mogu izgubiti? Izgubio sam pravo na rad. Ne znam od čega će mi naplatiti kaznu jer u proteklih deset mjeseci njih četiri nismo radili, a zadnja dva mjeseca prihodi su mi nula. Mogu me opet zatvoriti ili firmu baciti u stečaj. Odem li u zatvor, barem ću imati besplatnu hranu i neću morati plaćati najam stana”, poručio je.

Klarić je svoju teretanu otvorio u ponedjeljak u šest ujutro. Na Facebooku je podijelio fotografiju da je ispred njegove teretane policija bila već sinoć u 22 sata.

Od otvaranja odrađena su dva treninga, na kojima je bilo osam osoba. Policija je stigla prije 8 sati ujutro. Legitimirali su njega ali i one koji su došli ispred podržati Klarića. Teretanu bi trebali posjetiti i službenici Civilne zaštite i Državnog inspektorata.

Policija je ok 09:30 sati odvela vlasnika teretane. Novinarima je, prenosi Index,rekao da mora ići s policajcima u postaju te da se za sve informacije obrate njegovoj kćeri. Teretana, dodao je, nastavlja s radom.

“Ostajemo otvoreni danas, ne znamo ništa. Imam manje informacija nego vi, zapravo. Malo sam iznenađenja što ima više policijskih auta nego vježbača u tereni. Eto, očito smo opasni”, kazala je kćer vlasnika Andrije Klarića.

Ugostitelji odustali

Iako su i ugostitelji najavili otvaranje kafića za ponedjeljak, u strahu od velikih kazni ipak su od toga odustali.

“Naši članovi ne otvaraju, obaviješteni su o sankcijama i mislim da to nikome ne ide u prilog”, rekla je za Dnevnik.hr Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

U jednoj nedavnoj objavi na društvenim mrežama, iz Nacionalne udruge ugostitelja su objasnili da ne mogu svjesno poticati ugostitelje na kršenje Zakona o civilnoj zaštiti i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te Kaznenog zakona, čije kršenje za sobom povlači drakonske kazne. Kazne, naime, mogu biti i financijske, ali i zatvorske, i to ne samo za prijestupnike već i za one koji ih potiču – od 20 do 70 tisuća kuna te do tri godine zatvora.

Krenulo blago popuštanje, evo koje mjere ostaju na snazi najmanje do 15. veljače

Komentiraj