ŠTO ĆE BITI S GUP-OM? Danas nastavak zagrebačke Skupštine

Maratonska i burna sjednica zagrebačke Gradske skupštine prekinuta je u 20:40 sati u ponedjeljak, a nastavlja se danas u 10:30 sati.

Za danas postoje tri scenarija. Prvi je glasanje o GUP-u, u kojem bi zastupnici HDZ-a glasali ‘za’ te bi GUP prošao. Drugi scenarij je glasanje ‘protiv’ zastupnika HDZ-a, pri čemu bi GUP ‘pao’. Posljednji scenarij je onaj u kojem zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povlači GUP s dnevnog reda prije glasanja.

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavljena je u ponedjeljak raspravom o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana te o 14 HDZ-ovih amandmana na GUP.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u ponedjeljak preostalih 11 HDZ-ovih amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a jer nisu bili u javnoj raspravi.

“Gradonačelnik je razmotrio preostalih 11 amandmana Kluba gradskih zastupnika Hrvatske demokratske zajednice te iste ne prihvaća iz istih razloga iz kojih je povukao i vlastite amandmane”, stoji u gradonačelnikovu očitovanju na amandmane.

Komentiraj