‘ZALAGAO BIH SE ZA PRAVI EUROPSKI PUT, a ne za revizionizam koji uništava Hrvatsku. Zabrinjavajuće je falsificiranje povijesti, pokušaj svrstavanja Hrvatske na stranu onih koji su izgubili Drugi svjetski rat. Zbog takve politike Hrvatska je već bila u izolaciji’

Bivši predsjednik Stjepan Mesić izazvao je dosta pažnje u javnosti nedavnom izjavom u RTL Direktu kako razmišlja o ponovnoj kandidaturi za predsjednika. Iako su se odmah javili osporavatelji takve mogućnosti koji tvrde da bi to bilo protuustavno, Mesić smatra da postoji pravna osnova jer Ustav definira da predsjednik može biti biran dvaput zaredom, ali ne sprječava ponovno kandidiranje nakon isteka mandata njegova neposrednog nasljednika.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSAŠA ZINAJA I IVICA BITUNJAC
Podijeli objavu
Prethodni članakSigurnosna agencija Vatrenima ne da bicikle
Sljedeći članak„Nagrade Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.