Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u srijedu je za emisiju ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao aktualnu političku situaciju u Hrvtaskoj. “HDZ je slučaj za Guinnessovu knjigu rekorda”, rekao je Mesić o HDZ-ovom rušenju vlastite Vlade.

“Nadam se da će i opozicija i oni na vlasti izvući pouke i da ćemo se vratiti pravim vrijednostima i biti oslobođeni ovog pokušaja povijesnog revizionizma koji je zahvatio velike dijelove društva”, dodao je Mesić.

O ukidanju njegovog ureda kaže kako je to bilo ‘puko iživljavanje i populistička mjera. ” Do građana nije došla prava informacija. Da je, da su znali da je preko mojeg ureda došlo 400 milijuna eura poslova našim tvrtkama, koliko cijela ova Vlada nije dovela, drugačije bi to bilo. Moj ured je na transparentan način pomagao hrvatskom gospodarstvu. Da su to znali neki u Saboru, ne bi pljeskali na tu odluku”, objašanjava.

Smatra da se HDz može profilirati iz pokreta u stranku ukoliko se vrati u centar. Nadam se da su stranke povukle pouke. Prije svega HDZ se mora vratiti svome centru, a riješiti se radikalnih elemenata koji mu samo štete”, kaže bivši hrvatski predsjednik.

Komentiraj