Stjepan Mesić dao potporu Ivanišu: “Rijeka zaslužuje imati gradonačelnika poput njega”

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u petak je na konferenciji za novinstvo dao potporu Nikoli Ivanišu (PGS) u kandidaturi za gradonačelnika Rijeke.

Mesić je ocijenio da je Primorsko-goranski savez “najprincipijelnija politička stranka u Hrvatskoj, koja nije mijenjala svoje pozicije i pravac prema što većoj demokraciji i antifašizmu”. Rijeka zaslužuje gradonačelnika kao što je Ivaniš, rekao je, dodajući kako vjeruje da će to prepoznati i Riječani.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić je rekao da je Mesić dugogodišnji prijatelj te političke stranke, koji joj je davao potporu u mnogim projektima dok je bio predsjednik Republike Hrvatske.

“Osjećamo zahvalnost što je Mesić u svoja dva predsjednička mandata znatno pridonio uspostavi demokracije u Hrvatskoj, nakon mnogo godina lutanja”, rekao je počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš. “Nas u PGS-u zanima da Rijeka i Primorsko-goranska županija ostanu i dalje svjetionik kuda ići”, istaknuo je.

Mesić: Uvijek sam nastojao poštovati Ustav i uvažavati da su Vladu i premijera izabrali građani

„Sa zadovoljstvom sam prihvatio Nikolin i poziv Primorsko goranskog saveza da dođem kod njih, da posjetim Rijeku i da javno, jasno i nedvosmisleno podržim kandidaturu Nikole Ivaniša za gradonačelnika ovoga grada. Zašto to činim? Pa zato što tvrdim da je PGS najprincipijelnija stranka u Hrvatskoj, stranka koja nikada nije mijenjala svoj politički pravac i svoju poziciju. Uporno i dosljedno se od prvoga dana postanka bori za najviše demokratske standarde i i za antifašistički put države i Rijeke. Kod njih oko tih tema nema varijacija i dilema. Posebno sam bio zadovoljan kada sam čuo da se Ivaniš kandidirao za gradonačelnika Rijeke jer ovaj grad zaslužuje imati gradonačelnika poput njega i nisam dvojio želim li ga i trebam li ga javno podržati. Vjerujem da će i građani znati prepoznati njegove kvalitete, rad, trud i znanje te da ćemo se na istome mjestu naći i poslije izbora pa zajedno proslaviti njegovu pobjedu“, rekao je to predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata, od 2000. do 2010. godine, Stjepan Mesić na konferenciji za novinare Primorsko goranskog saveza i kandidata te stranke za riječkog
gradonačelnika Nikole Ivaniša .

Na upit novinara da ocijeni retoriku predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Mesić je rekao je da je on u svojim predsjedničkim mandatima bio različita politička opcija od Vlade i premijera.

“No, uvijek sam nastojao poštovati Ustav i uvažavati da su Vladu i premijera izabrali hrvatski građani te da moramo surađivati. Nismo mogli surađivati kao ista politička opcija, ali smo korektno surađivali i u situacijama kad je moglo doći do nesuglasica”, istaknuo je.

 

Komentiraj