Stjepan Kožić predao kandidaturu za župana Zagrebačke županije

HINA/ Dario GRZELJ

Stjepan Kožić (HSS), kandidat za župana Zagrebačke županije kojeg podržava koalicija četiriju stranaka u Zagrebačkoj županiji (HSS – SDP – HNS i Hrvatski laburisti – stranka rada) predao je u četvrtak svoju kandidaturu s 12.108 potpisa potpore građana Županijskom izbornom povjerenstvu.

Kandidati za zamjenike župana su Nadica Žužak (SDP) te Hrvoje Frankić (HSS).

“Za Zagrebačku županiju danas se može reći da je županija za primjer svima, a takav status odgovorne, inovativne i transparentne uprave namjeravamo zadržati i u budućnosti“, izjavio je Kožić.

Zajedno s kandidacijskom listom za župana i njegove zamjenike, predstavnici političkih stranaka koje čine koaliciju predali su i koalicijsku listu HSS-a, SDP-a, HNS-a i Hrvatskih laburista – stranke rada za Skupštinu Zagrebačke županije.

Govoreći o programu koalicije na čijem je čelu, Stjepan Kožić posebno je istaknuo projekt Regionalnog vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok“ vrijedan 700 milijuna kuna kojim će 100.000 stanovnika istočnog dijela županije dobiti mogućnost priključka na javni vodoopskrbni sustav.

„Naš program baziran je na daljnjem gospodarskom rastu, nastavku poticanja poljoprivrede, a time i zadržavanju mladih u ruralnom prostoru, te razvoju infrastrukture. I u budućnosti planiramo zadržati status županije koja najviše od svih županija u državi izdvaja za školstvo, a naglasak će uvelike biti stavljen na korištenje novih tehnologija”, rekao je Kožić.

Obećao je da će sredstvima EU osigurati gradnju infrastrukture širokopojasnog interneta čime će se svim stanovnicima omogućiti dostupnost brzog ili ultra brzog Interneta.

“Svjesni smo i naših turističkih potencijala, osobito u segmentu zdravstvenog turizma, iz tog razloga upravo su u tijeku 43 milijuna kuna vrijedni radovi na proširenju bolnice Naftalan koja je najbolja bolnica u Europi za liječenje psorijaze“, izjavio je Kožić te pozvao žitelje Zagrebačke županije da izađu na predstojeće lokalne izbore i daju podršku njemu i njegovom stručnom i odgovornom timu”, rekao je Kožić.

Komentiraj