HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Stjepan Kožić ponovno kandidat HSS-a za župana Zagrebačke županije

Župan Zagrebačke županije i predsjednik županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) Stjepan Kožić ponovno je potvrđen kao kandidat te stranke za župana, dok je Hrvoje Frankić potvrđen kao kandidat za zamjenika župana.

Oba kandidata potvrđena su na jučerašnjem odboru županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije, izvijestio je HSS u ponedjeljak u priopćenju.

Kožić, koji je jednoglasno izabran za kandidata HSS-a na predstojećim lokalnim izborima je na izborima 2013. ostvario najbolji rezultat od svih župana u Hrvatskoj pobjedom u prvom krugu s 56,53 posto glasova te je župan Zagrebačke županije posljednjih 16 godina, podsjeća HSS.

Dodaje i da se u njegovom mandatu Zagrebačka županija prometnula u jednu od najuspješnijih županija u Hrvatskoj s pokazateljima stalnog i stabilnog rasta.

Kožića će podržati niz stranaka, među njima i SDP

Iz HSS-a ističu da će na predstojećim lokalnim izborima Kožića za župana Zagrebačke županije podržati niz stranaka, a među njima i SDP koji će dati svoju kandidatkinju za zamjenicu župana, Nadicu Žužak. Žužak je aktualna članica Županijske skupštine i pročelnica za financije, mjesnu i lokalnu samoupravu grada Jastrebarskog, a istaknula se i kao pomoćnica ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

Otvoreni smo za suradnju sa svima onima kojima će dobrobit žitelja Zagrebačke županije biti na prvom mjestu kao i nama, i koji će tom poslu prionuti jednako marljivo kao i mi. Ovaj put smo takvog partnera za stabilan nastavak razvoja županije našli u SDP-u”, rekao je Kožić.

Kožić će biti i nositelj zajedničke liste HSS-a, SDP-a i partnera na razini Zagrebačke županije.

Aktualni župan zahvalio je članovima županijske organizacije HSS-a na povjerenju koje su mu poklonili u utrci za novi mandat. “Glavni cilj koji nam uvijek mora biti pred očima su stanovnici Zagrebačke županije i njihova dobrobit. Za njih smo radili posljednje četiri godine i za njih radimo i dalje jednakom energijom kao i na početku i oni su mi glavni motiv zbog kojeg sam prihvatio još jednu kandidaturu”, rekao je.

Ustvrdio je da je Zagrebačka županija po čitavom nizu pokazatelja u samom hrvatskom vrhu te naveo podatke da je ta županija prema kriteriju prihoda poduzetnika druga u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba, te da je jedna od tri županije u cijeloj državi koja više uplaćuje u državni proračun nego što iz njega uzima.

Kožić je istaknuo je da je sama županija ove godine značajan investitor jer kreću u realizaciju investicije u vrijednosti više od milijardu kuna.

Podsjetio je i na neke od najvažnijih projekata u zadnje četiri godine u Zagrebačkoj županiji, poput IKEA-e u Rugvici, izgradnje brojnih škola i sportskih dvorana te izravnih pomoći danih poljoprivrednicima i gospodarstvenicima.

“Stanovnici Zagrebačke županije, od Samobora na zapadu do Vrbovca i Ivanić-Grada na istoku, zaslužuju nekoga tko će raditi svim srcem za njih, i siguran sam da će naš trud i rad i na ovim izborima biti prepoznat”, rekao je Kožić.

Na odboru županijske organizacije HSS-a potvrđen je i kandidat za zamjenika župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić diplomirani ekonomist iz Samobora. Frankić je trenutni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora, a četiri godine je obnašao i funkciju zamjenika gradonačelnika Samobora.

Komentiraj