STJEGONOŠE Poznato tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu

Autor:

26.04.2024., Arena Zagreb, Zagreb - Europsko seniorsko prvenstvo u judu Zagreb 2024. Zene  -70kg, Barbara Matic, Hrvatska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj / Pixsell

Džudašica Barbara Matić i strijelac Giovanni Cernogoraz nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja ljetnih Igara XXXIII. olimpijade u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza).

Odluku o tome, na temelju pristiglih prijedloga nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova, donijelo je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na elektroničkoj sjednici u četvrtak.

Iako Barbara Matić još nije na popisu HOO-ovih evidentnih kandidata za Pariz, a taj status ima osiguran kao svjetski br. 1, dvostruka svjetska (ove godine i europska) prvakinja je pet dana uoči službene objave vijesti o nastupu na trećim olimpijskim igrama, izabrana i za nositeljicu hrvatske trobojnice u Parizu.

Giovanni Cernogoraz je rezultatski obilježio predolimpijsku 2023. godinu naslovima svjetskog i europskog prvaka, a u trofejnoj kolekciji najjače mu sjaji olimpijsko zlato iz Londona 2012. godine. Podsjetimo, Cernogoraz je bio i sportaš 2023. godine u HOO-ovu izboru, jednako kao i Barbara Matić koja je naslov sportašice godine podijelila sa sugrađankom Lenom Stojković iz taekwondoa.

Drugi put zaredom streljaštvo će dati olimpijskog stjegonošu, nakon što je, također zlatni olimpijac, Josip Glasnović (iz Rija 2016.), nosio hrvatsku trobojnicu na svečanosti otvaranja Igara u Tokiju, skupa s atletičarkom Sandrom Perković, priopćeno je od HOO-a.Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.