Stižu promjene: Registarske pločice po narudžbi i izboru uskoro i u žurnom postupku

Sve ima svoju cijenu, kao i žurnost kod izdavanja registarskih pločica.

U pravcu definiranja kolika je točno cijena najbržeg mogućeg postupanja kod izdavanja registarskih pločica krenulo se u dopune Rješenja o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica, tako da se dopune Rješenja sada nalaze na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, piše HAK Revija.

I sve to kako bi se omogućilo izdavanje pločica u što kraćem roku u tzv. žurnom postupku. Riječ je o tablicama po narudžbi, onima po izboru, kao i onima za oldtimere. Obuhvaćene su nadalje, mogućim žurnim postupkom po posebnoj cijeni i registarske pločice koje se izdaju s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom, a ta opcija predviđa se i u pogledu registarskih pločica za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva, odnosno dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva. Žurnim postupkom mogu se izdavati o prenosive tablice.

Nije isto podnosite li uredni zahtjev za izdavanjem registarskih pločica u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba ili izvan područja Grada Zagreba, kao što nije isto ni jeste li se u pogledu prenosivih pločica obratili s urednim zahtjevom u Policijskoj upravi zagrebačkoj ili drugoj policijskoj upravi.

Predlaže se da u slučaju kada želite registarska pločicu dobiti ‘što je prije moguće’ u žurnom postupku to bude realizirano u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila izvan područja Grada Zagreba. Cijena za taj žurni postupak bi prema prijedlogu iznosila:

– 650 kuna za par, odnosno 400 kuna za komad registarskih pločica izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom po narudžbi npr.: ST 007 JB (komparacije radi u redovnom postupku par vas neće vas stajati skuplje od 278,00 kn);

– 3000 kuna za par, odnosno 2300 kuna za komad registarskih pločica po izboru npr.: ST STIPE 1 (ukoliko vam se ne žuri cijena je 2.000,00 kn za par, odnosno 1.500,00 kn za komad);

– 650 kuna za par, odnosno 400 kuna za komad registarskih pločica za oldtimere kao i za one koje se izdaju s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom (cijena za „redovni, nežurni“ postupak iznosi kada je par pločica u pitanju za odltimere 268,00 kn, dok za par onih za koje se izdaju s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom nećete izdvojiti više od 278,00 kn);

– 650 kuna za par, odnosno 400 kuna za komad registarskih pločica za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva te dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva.

Cijena prenosivih pločica u žurnom postupku, odnosno u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u drugim policijskim upravama odnosno postajama, trebala bi iznositi 650 kuna za par, odnosno 400 kuna za komad. Ako vam se ne žuri, cijena za par prenosivih iznosi 278 kn, a za komad 166 kn, piše HAK Revija.

Komentiraj