STIŽU PODACI STOŽERA: U Vukovarsko-srijemskoj jedan novi slučaj

U Hrvatskoj su do jučer registrirana 2232 slučaja koronavirusa. Ozdravilo je 1967 osoba, dok je preminulo njih 96. Županijski stožeri od jutra objavljuju nove podatke.

Zadarska: Nema novih slučajeva

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 54 uzorka, a od početka epidemije 2511 uzorak. U samoizolaciji je 8 stanovnika , a nadzor je istekao za 3861 osobu.

Splitsko-dalmatinska: Nema novooboljelih

Prema izvješću NZJZ-a Splistko-dalmatinske županije od ukupno 148 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Od ukupnog broja obrađenih testova 66 testova je sa otoka Brača. Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječene su 434 osobe.

Sisačko-moslavačka: Nema novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala četiri pacijenta sa županijskog područja čekamo negativne rezultate na laboratorijske pretrage na virus SARS-CoV-2.

Zagrebačka: Nema novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do srijede, 20. 5. 2020. do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 22 dana zaredom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

Šibensko-kninska: Nema novih slučajeva

U Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, ali je preminula jedna osoba, izvijestio je lokalni stožer.

U KBC-u Split 18. svibnja preminuo je pacijent koji je početkom travnja zaražen na otoku Murteru. Riječ je o muškoj osobi u dobi od 64 godine koji se liječio u KBC-u Split i bio na respiratoru. Ovo je četvrti smrtni slučaj u Šibensko-kninskoj županiji.

Dosadašnji su rezultati brisova iz Doma za starije i nemoćne osobe “Cvjetni dom” Šibenik negativni, a očekuje se još 13 rezultata.

Vukovarsko-srijemska: Jedan novi slučaj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je osoba iz Županje pozitivna na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba 41. Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog bolesti COVID-19. U protekla 24 sata testirano je 50 osoba, što iznosi ukupno 1853 testiranih do sada na području županije. U samoizolaciji na području županije nalazi se 20 osoba.

Osječko-baranjska: Nema novih slučajeva

U posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 183 uzoraka i svi su bili negativni na virus COVID-19, što znači da već dvanaesti dan nema novooboljelih osoba na području Osječko-baranjske županije.

Krapinsko-zagorska: Nema novooboljelih

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata još su dvije osobe ozdravile od koronavirusa; iz Lobora i Pregrade. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 131, a trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 7. U protekla 24 sata testiran je 31 uzorak, od kojih je 30 negativno, dok se za još jedan čeka rezultat nalaza.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema zaraženih

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je županija u kojoj nema zaraženih osoba koronavirusom. Jučer je testirano 55 osoba i svi su nalazi negativni.

Istarska: Svi nalazi negativni

Iz Istarske županije javili su da je unutar 24 sata ispitano 97 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih.

Virovitičko-podravska: Nema novih slučajeva

Već 18. dan bez novooboljelih bilježi Virovitičko-podravska županija. Ukupno 26 osoba s područja Virovitičko-podravske županije testirano je na koronavirus u posljednja 24 sata. Nitko od njih nije bio pozitivan.

Komentiraj