STIŽU PODACI LOKALNIH STOŽERA: Županije zasad bez novih slučajeva

U Hrvatskoj su 133 aktivna slučaja zaraze, a do sad je od koronavirusa ozdravilo 2011 osoba, dok je ukupno oboljelih 2243.

Županijski stožeri od jutra objavljuju najnovije informacije.

Splisko-dalmatinska

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 137 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.a Na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno su 452 osobe.

Sisačko-moslavačka

Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19 te su još tri pacijenta na županijskom području koja boluju od ove zarazne bolesti.

Šibensko-kninska

Deseti dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19. Od ukupno 91 zaraženog pacijenta, oporavilo se njih 82, a 5 slučajeva je, na žalost, završilo sa smrtnim ishodom. Još 4 pacijenta se oporavljaja od bolesti i to jedna s područja Grada Šibenika, dvije s područja Općine Biskupija i jedna s područja Grada Drniša.

Zagrebačka

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 23.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 25 dana za redom nema novooboljelih, a 4 su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 120 osoba, a četiri su preminule.

Brodsko-posavska

Nakon 4 pozitivne osobe prethodnog dana, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno je 24 aktivnih oboljelih osoba od COVID-19.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je 40 izliječenih.

Ličko-senjska

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 35. dan za redom nema novooboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

Istarska

U Istarskoj županiji je unutar 24 sata ispitano 50 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Bjelovarsko-bilogorska

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je korona-free županija. “U našoj županiji već 38 dana zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 7 osoba i svi nalazi su negativni”, izvijestili su.

Virovitičko-podravska

Puna tri tjedna, ili 21 dan, na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID 19, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, 11 osoba je testirana na korona virus, a njihovi nalazi bili su negativni.

Komentiraj