[quote_box_center]

  • Poglavito će se to osjetiti u unutrašnjosti, gdje bi temperatura zraka u nedjelju ponegdje mogla biti i 15-ak stupnjeva niža nego u četvrtak

[/quote_box_center]

Nakon iznadprosječno topog i pretežno sunčanog četvrtka, meteorolozi najavljuju promjenu vremena. Već u večernjim satima samog četvrtka doći će do umjerenog naoblačenja, a u mnogim je dijelovima Hrvatske već zapuhao jak vjetar koji će obilježiti sljedećih nekoliko dana.

Prema prognozi objavljenoj na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u petak će prevladavati oblačnije, vjetrovito i u većini predjela danju malo manje toplo. Malo kiše već prijepodne može pasti ponegdje na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, no kiša će biti češća prema kraju dana te osobito u noći na subotu. U usporedbi s najvišim temperaturama izmjerenima u četvrtak, za vikend se očekuje poprilično osjetno osvježenje. Poglavito će se osjetiti u unutrašnjosti, gdje bi temperatura zraka u nedjelju ponegdje mogla biti i 15-ak stupnjeva niža nego u četvrtak.

Potencijalno opasno vrijeme

‘Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike’, navodi se u Meteoalarmovom upozorenju.

U subotu u kopnenim krajevima većinom oblačno uz kišu, glavninom u prvom dijelu dana te osjetno svježije. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U nedjelju i ponedjeljak djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te u većini predjela uglavnom suho. Jutra svježa, moguće ponegdje i uz mraz, a danju postupno toplije.

Komentiraj