Prijevozna usluga Uber od četvrtka će biti dostupna i u Zagrebu, potvrdio je to za Netokraciju Loic Amado iz Ubera. Usluga će biti dostupna od 12 sati putem Uberove službene mobilne aplikacije koju možete preuzeti za iPhone, Android i Windows Phone.

Kako je naglasio Amado za Netokraciju, aplikaciju je već preuzelo više od 13 tisuća korisnika u Zagrebu. Uber će u Hrvatsku doći sa uslugom UberX, koja je nešto jeftinija od standardne Uber Black usluge. Ali, u Hrvatskoj će vozači Ubera biti licencirani taksi prijevoznici i raditi u skladu s hrvatskim zakonima.

Od sljedeće godine Uber bi se mogao naći i u gradovima na jadranskoj obali, poput Dubrovnika, Splita i rijeke.

Servis je osnovan 2009. godine, a danas vrijedi čak 40 milijardi dolara te je prisutna u 55 svjetskih država. Ideja iza aplikacije je da pomoću smartphonea korisnik naručuje prijevoz, kojeg provodi Uberov registrirani vozač, koji ne mora nužno biti taksist. Po dolasku prijevoza, s bankovnog se računa skida novac za vožnju, od kojeg dio odlazi Uberu, a dio vozaču.

Uber svojim korisnicima često nudi niže cijene prijevoza, pa stoga ne čudi da se taksisti diljem svijeta bune protiv ove usluge koja im ruši cijenu.

Komentiraj