Stiže pogoršanje vremena, Meteoalarm izdao upozorenja za cijelu zemlju

 

U Hrvatskoj će danas doći do jačeg pogoršanja vremena s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na srednjem i sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru, a zatim i drugdje. Ponegdje je moguće grmljavinsko nevrijeme te obilna oborina, osobito prema večeri i noći na utorak, prognoziraju iz DHMZ-a.

Zapuhat će umjeren većinom sjeverni vjetar, a na Jadranu će jugo i jugozapadnjak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Nakon tople noći u mnogim predjelima, najviša dnevna temperatura na zapadu od 21 do 25, a u Slavoniji i Dalmaciji između 25 i 30 °C. Prema večeri posvuda daljnji pad temperature zraka.

Meteoalarm je za danas izdao priopćenja žute i narančaste boje za cijelu Hrvatsku, zbog grmljavinskih nevremena, jakog vjetra i obilne kiše.

DHMZ/Meteoalarm

U prvom dijelu utorka pretežno oblačno mjestimice s kišom, ponegdje na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Od sredine dana smirivanje pa će u većini predjela popopodne prevladavati sunčano.

Vjetar slab do umjeren zapadni i sjerozapadni, a na Jadranu, osobito u Dalmaciji vrlo jak sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 16 do 20, a maksimalna uglavnom između 20 i 24, na Jadranu od 24 do 27 °C.

Komentiraj