STIŽE NAM PRAVA ZIMA Očekuje se i do 20 centimetara snježnog pokrivača u unutrašnjosti

Pixabay

U Hrvatskoj se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno. Prijepodne će biti uglavnom suho, dok će od sredine dana u Gorskom kotaru i ostalim kopnenim područjima početi padati snijeg, javlja DHMZ. Očekuje se i kiša koja se može smrzavati u dodiru s tlom.

Na Jadranu će padati kiša, prvo na sjevernom dijelu, a potom i u Dalmaciji. Prema kraju dana kiša će biti izraženija. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočno vjetar, u Slavoniji istočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 °C na kopnu te od 7 do 12 °C na obali i otocima.

Meteoalarm je za subotu izdao žuta i narančasta upozorenja. Na području Gospića i Karlovca izdana su narančasta upozorenja zbog stvaranja snježnog pokrivača, a očekivana visina snijega je viša od deset centimetara. Meteoalarm upozorava i na kišu, posebno u Lici, koja će se smrzavati na tlu. Područja Osijeka i Zagreba također su pod upozorenjima zbog snijega, a tamo se očekuje stvaranje snježnog pokrivača višeg od pet centimetara.

Žuta upozorenja, zbog jakog juga, na snazi su za područja Dubrovnika, Rijeke i Splita. Brzina vjetra može nadmašiti 40 km/h.

I u nedjelju oblačno, na Jadranu s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Na kopnu povremeno snijeg, obilniji u gorskim predjelima. Očekuje se stvaranje snježnog pokrivača debljine od 5 do 20 cm, u gorju i većeg. Oborina će biti češća u noći i ujutro, a poslijepodne i osobito navečer očekuje se postupni prestanak i sa zapada djelomično raskidanje oblaka.

Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni vjetar, a na Jadranu će jako i olujno jugo na sjevernom i srednjem dijelu postupno okrenuti na buru, podno Velebita s orkanskim udarima.

Najniža temperatura zraka između -6 i -1, na Jadranu od 1 do 6, a najviša od -2 do 1 na kopnu te od 7 do 12 °C na moru.

Komentiraj