Stiže dokumentarac o snimanju albuma “Thriller” Michaela Jacksona

U tijeku je snimanje dokumentarca o albumu Michaela Jacksona ‘Thriller’, iza kojega stoje Sony Music Entertainment i Zaklada Michaela Jacksona.

Kako javlja Deadline, dokumentarni film koji još nema naslov režirao je povjesničar glazbe i redatelj Nelson George, a obilježit će meteorski uspjeh šestog studijskog albuma pokojne pop zvijezde kojim je porušio sve rekorde. Film će sadržavati dosad neviđene snimke i intervjue, kao i spotove koji su pratili izlazak albuma i sve singlove s albuma, koji su znatno utjecali na pop kulturu.

Govoreći o fokusu dokumentarca u izjavi za medije, Nelson George je rekao da je ‘Thriller’ redefinirao Michaela Jacksona i odveo ga od tinejdžerske zvijezde do odrasle superzvijezde, te dodao da su spotovi za singlove ‘Billie Jean’ i ‘Beat It’ stvorili novi predložak za spajanje glazbe i slike. “Bila je privilegija istražiti ovaj izvanredni album i ponovno se osvrnuti na njegovu magiju”, zaključio je George.

Vijest o dokumentarcu dolazi mjesec dana prije 40. godišnjice ‘Thrilera’, koji je objavljen u studenom 1982. Album je osvojio osam Grammyja i postao najpopularnija ploča svih vremena s 47 milijuna prodanih primjeraka. Za proslavu godišnjice albuma Zaklada Michaela Jacksona je u svibnju najavila da će izdati ‘Thriller 40’, dvostruki CD set koji sadrži remasteriranu verziju originala plus demo snimke i rijetke snimke. Uoči izdavanja, Zaklada je objavila da su neke od novih pjesama na tom albumu ‘She’s Trouble’ i ‘The Toy’ među pjesmama koje će se naći na bonus disku.

U srpnju ove godine, nećak Michaela Jacksona TJ Jackson tvrdio je da će se film o njegovom ujaku dogoditi, rekavši da je biografski film neophodan za preoblikovanje ‘užasnih’ optužbi za zlostavljanje djece iznesenih protiv Jacksona.

Još u veljači objavljeno je da je producent filma ‘Bohemian Rhapsody’ Graham King potpisao ugovor za produkciju filma ‘Michael’, biografskog filma o Michaelu Jacksonu u koprodukciji s njegovom Zakladom. King je osigurao prava za snimanje filma o Jacksonovom životu i karijeri 2019. godine, nekoliko mjeseci nakon što je HBO objavio optužbe za seksualno zlostavljanje djece u dokumentarnoj seriji ‘Leaving Neverland’.

 

 

Komentiraj