STIPIĆ ‘Preporod će potpisati kolektivni ugovor, ali naša očekivanja su velika’

Autor:

Zagreb,7.02.2017. Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu-Preporod  održao je tiskovnu konferenciju na temu "Preporod reprezentativan sindikat u osnovnom i srednjim školstvu".Na slici Željko Stipiæ.   foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić izjavio je u petak da se 86 posto članstva u osnovnim i 81 posto u srednjim školama izjasnilo za potpisivanje granskih kolektivnih ugovora, ali da sindikat ima velika očekivanja od budućih pregovora.

Stipić je na konferenciji za novinare istaknuo kako su granskim kolektivnim ugovorima zadržana postojeća materijalna prava, ali su očekivanja sindikata velika u pogledu pregovora koji tek trebaju početi, s obzirom da ovi ugovori traju do 1. rujna, s produženom primjenom do 1. prosinca.

Plaće ostaju na postojećoj razini i nema povećanja razine materijalnih prava, pa sindikati u tom dijelu nisu ispunili očekivanja svoga članstva, ali će vrlo brzo dobiti novu priliku jer nam predstoje novi pregovori, kazao je Stipić.

Izrazio je zadovoljstvo što će granskim kolektivnim ugovorima biti riješen dosadašnji problem zastupljenosti manjinskih sindikata u županijskim i državnoj komisiji za raspoređivanje tehnoloških viškova, što u Preporodu drže značajnim iskorakom s obzirom da tako rješenje predlažu već godinama.

Iako se potpisivanje ugovora najavljivalo za petak Stipić je rekao da zbog proceduralnih razloga Vlada danas neće donijeti odluku o potpisivanju, nego tek na idućoj sjednici, pa bi ugovori mogli biti potpisani idućeg tjedna.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)