Stipić okupio “Farmaceute” – Međimorec, Lima, Šego, Lovren i Mikulić više nisu članovi koprivničkog prvoligaša

Nakon samo šest dana odmora trener Tomislav Stipić je na koprivničkom gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš okupio nogometaše Slaven Belupa kako bi započeli pripreme za sezonu 2020./21. koju će otvoriti gostovanjem kod Osijeka.

Svih četrnaest dana uoči novog prvenstva Farmacueti će trenirati u Koprivnici, a dogovorene su i dvije prijateljske utakmice. U subotu, 8.8. s Varaždinom u Varaždinu te dan kasnije s drugoligašom Hrvatski dragovoljcem u Koprivnici dok je pripremni susret s Međimurjem, koji je bio predviđen za sljedeću srijedu, otkazan, ali postoji mogućnost da se u istom terminu pronađe novi protivnik.

Na prvom treningu prisustvovalo je 15 igrača: Ivan Filipović, Karlo Slukić, Goran Paracki, Tomislav Božić, Matko Zirdum, Vinko Soldo, Bruno Bogojević, Bruno Goda, Marko Čovo, Bruno Čovo, Stipe Bačelić Grgić, Nemanja Glavčić, Karlo Lulić, Arijan Brković i Franck Etoundi, dok su Božo Mikulić, Vinko Međimorec, Mateus Lima, Davor Lovren i Michele Šego po završetku ugovora napustili klub.

Šego, Lovren i Mikulić su protekli period proveli na posudbi, a najveću minutažu je dobio posljednji, no u završnici sezone je teško ozlijedio koljeno zbog čega će s terena izbivati duži period. Lima je pak član kluba bio posljednje dvije sezone te je ukupno upisao 57 nastupa u kojima je postigao 7 golova dok je Međimorec igrač Slavena od 2015. godine kada je pristigao iz Koprivnice te je u 98 susreta zabio 4 pogotka.

Klub se još uvijek nije izjasnio o statusima Antuna Markovića, Antonija Ježine, Jeffrena, Mateasa Delića, Luke Liklina, Festima Alideme te Ivana Krstanovića koji je dogovorio novi dvogodišnji ugovor no još ga nije potpisao.

Trener Tomislav Stipić, kojem je danas 41. rođendan, je prigodom početka pripreme za službene stranice kluba izjavio:

“Ha,ha…neobičan je osjećaj da su se ovako sve jedinice poklopile, ali ja sam zaista jako sretan. Tu sam s ljudima s kojima svakodnevno radim, koje jako cijenim i zaista se jako ugodno osjećam svoj na svome.”

Iza vas je šest dana odmora, a ispred su vrlo specifične pripreme koje će trajati tek 14 dana?

– “Pokušali smo se u ovih nešto manje od tjedan dana u potpunosti ugasiti. Željeli smo zaboraviti nogomet koji nam nekad daje radost, a nekad probleme i ostaviti ga sa strane kako bismo se od danas ponovno upalili i krenuli dizati naš ‘procesor’ od prvog dana. Bit ćemo u Koprivnici cijele pripreme, gdje uopće možemo naći bolje uvjete nego ovdje? Zanimljivo je razdoblje pred nama, rekao bih izazovno, ali mi ćemo se pripremiti na najbolji mogući način i u meni prevladava osjećaj optimizma. Vjera je tu, samo moramo ići korak po korak.”

Specifičnost nove sezone je i dugi prijelazni rok koji će trajati do sredine listopada*

– “Veseli me što je ‘kostur’ ekipe ostao isti, a vjerujem da će momčad imati novo, ljepše i uspješnije, lice u novoj sezoni. Novi igrači koji dođu u našu svlačionicu ne smiju ugroziti povjerenje i pozicije igrača koji su se do sada dokazali. To će biti mladići koji će im svakodnevno morati biti ‘za vratom’ i stalno ih izazivati. S druge strane, potrebni su nam i igrači koji će donijeti dodatnu kvalitetu na pozicijama na kojima to nismo imali u posljednjoj sezoni. Ukratko, na nekim pozicijama nam je potrebna širina i raznoličnost, na nekima dodatna kvaliteta, a na nekima dodatan karakter.”

S obzirom na to da su pripreme tek krenule i da je prijelazni rok tek pred vama, teško je u ovom trenutku pričati o konkretnim ciljevima?

– “Izletjeti s najavama, parolama i velikim ciljevima mislim da u ovom trenutku nije adekvatno. Mi smo sada u jednom procesu transformacije, doći će i dosta novih igrača tako da je teško već danas definirati cilj. Želim da što prije dođemo do 40 bodova tako da s ispadanjem nemamo baš ništa, a uz to da mladi igrači koji su prošle sezone ‘isplivali na površinu’ poput Gode, Bogojevića, Brkovića i Zirduma naprave novi korak prema naprijed. Želimo imati mladu i uspješnu momčad koja će biti ‘tvrd orah’ svima u ligi. Znamo da u HNL-u ima klubova koji su veći i jači, ali nikome se nećemo podrediti. Bit ćemo ponizni i ambiciozni, a kada u potpunosti definiramo kadar moći ćemo komunicirati konkretnije ciljeve.”

Neke promjene u kadru već su se i dogodile. Po isteku ugovora, klub su napustili Božo Mikulić, Vinko Međimorec, Mateus Lima, Davor Lovren i Michele Šego?

– “Još uvijek vodimo razgovore s ostalim igračima kojima je istekao ugovor. Jedan od njih je i Ivan Krstanović koji našu ponudu ima već dva mjeseca i kojeg smo danas očekivali u klubu, ali se on nije pojavio. Možda ima neku bolju i adekvatniju ponudu što ja sasvim razumijem i ako je tako ja mu želim svu sreću. Želimo sa svima imati komunikaciju punu respekta i tako će uvijek u Slaven Belupu i biti.”, zaključio je šef stručnog stožera Farmaceuta.

Komentiraj