STIPIĆ: “Briga nas za koaliciju, problem plaća treba riješiti što prije”

Autor:

26.11.2018., Split - Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom skolstvu Preporod Zeljko Stipic s kolegom voditeljem podrucnog ureda u Splitu Sebastijanom Troskotom odrzao konferenciju za medije na temu Skola za zivot s placom od koje se ne moze zivjeti i najavio strajk 28. studenog. Zeljko Stipic. 
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić u petak je, uoči sastanka pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata javnih službi za pregovore o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, za N1 kazao kako će na sastanku o povećanju osnovica plaća za 2020. godinu, iznijeti svoje zahtjeve, a očekuju i ponudu Vlade.

“Legitimno je pravo sindikata tražiti povećanje plaća, a kako će se to dogoditi stvar je pregovora. Pred proračun se uvijek pregovara o osnovici za iduću godinu, ovi pregovori kasne, trebali su se dogoditi i ranije, ali nadam se da ćemo ugovoriti kvalitetnu ponudu”, rekao je.

Što se tiče štrajka u školama, Stipić kaže da ide jako dobro, što je bilo i za očekivati. “Sudjeluju svi školski sindikati, koji imaju iskustva u štrajku, a ovo danas jest jedno novo iskustvo, jer na djelu imamo cirkularni štrajk. I Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska i Varaždinska i Međimurska županija su jako dobro sindikalno organizirane i očekujem bolji odaziv nego jučer”, rekao je Stipić.

Odnosi u koaliciji ih ne zanimaju. “Briga nas za koaliciju, za to tko će biti u koaliciji. U štrajku vas uvijek optužuju da ovi ili oni stoje iza vas. Iza nas stoje naši zahtjevi i članovi, ništa drugo”, rekao je Stipić, koji je uputio i poruku premijeru: “Riješiti problem što prije, šteta će biti time manja.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.