STIPIĆ: “Ako članovi Preporoda odbiju vladinu ponudu, nećemo je potpisati”

Čelnik sindikata Preporod Željko Stipić u utorak je gostovao na N1 televiziji i najavio da, ako članovi njegovog sindikata odbiju ponudu Vlade, neće je potpisati.

“Sutra ćemo znati što članovi koji će se izjašnjavati misle”, rekao je Stipić. Podsjetimo, Preporod je jedini sindikat koji je svojim članovima dao da glasuju o vladinoj odluci.

“Neki će reći da je štrajk gotov, ali nama je to važno da vidimo što članovi misle”, kaže Stipić i dodaje: “Mi smo uvijek inzistirali da se dokument ne potpisuje dok ne kažu što misle oni na koje se odnosi”.

Naglašava da je to dobro i za Vladu, koja će onda znati što oni na koje se dogovor odnosi misle o tome.

“Koristilo bi sigurno za budućnost. To sada izgleda da je završeno, a ovaj dogovor je stvorio neke probleme, to će se morati rješavati” rekao je Stipić.

Smatra da je slaba strana dogovora što je razdvojeno nastavno i nenastavno osoblje. “Nije baš točno da su dobili isto. Stalno smo isticali da nećemo jednu nepravdu zamijeniti jednom novom. A evo, barem smo jednu nepravdu stvorili”, rekao je.

Njegov sindikat će, ako članovi odbace vladinu ponudu, odbiti potpisati.

“Mislim da je ipak neka poruka da se nešto ne potpiše. Ako članstvo kaže da je prihvatljivo, onda ćemo potpisati. Ako odbiju, nećemo potpisati. Dobili su priliku, mi smo bili dosljedni, a znat ćemo je li to bio isforsiran sporazum”, rekao je Stipić.

Dodao je da njegov sindikat još nije postigao dogovor, nego su samo dobili ponudu o kojoj sad odlučuje članstvo.

Komentiraj