“Stipetić je bio koplje iznad svih, oficir i džentlmen”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general Petar Stipetić preminuo je u srijedu u Zagrebu.

Preminuo general Petar Stipetić

Brojni političari prisjetili su se Stipetića. Bivša ministrica obrane Željka Antunovć kazala je kako je Stipetić bio častan vojnik, obrazovan i predan svom poslu.

“Bio je izrazito pametan časnik. Dao je veliki doprinos u Domovinskom ratu, a ja kao ministrica obrane u jednom periodu surađivala sam s njim i moram priznati da mi je pri dolasku u Ministarstvo bio jedan od glavnih oslonaca”, rekla je Antunović.

Generala Stipetića prisjetio se i bivši ministar branitelja Predrag Matić, koji je kazao kako je Stipetić bio ‘koplje iznad svih’. “Ako se za nekoga u Hrvatskoj vojsci može reći da je bio oficir i džentlmen, onda je to prije svih Petar Stipetić. Kada kažem da je bio oficir i džentlmen, onda su u tome sadržane sve njegove osobine. On nije bio od onih časnika koji je vikao i istjerivao autoritet na galamu nego se vidjelo da je stručan i da je volio svoje vojnike. Jako sam ponosan na dane kada sam radio s njim kada mi je bio šef u kabinetu načelnika Glavnog stožera”, rekao je Matić, kako prenosi Večernji.

“Druga tužna vijest danas. Preminuo je general Petar Stipetić. Počivaj u miru, generale”, komentirao je SDP-ob Bojan Glavašević na društvenoj mreži Twitter.

Komentiraj