STIPE PETRINA “Ove okoštale političke dinosaure treba poslati u povijest”

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nezavisni zastupnik u prošlom sazivu Sabora i načelnik općine Primošten Stipe Petrina u četvrtak je gostovao u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualne događaje u hrvatskoj politici.

“Prekjučer sam bio s Lovrinovićem na jednom sastanku, više se ne javlja i to je u redu. To je samo politički folklor u Hrvatskoj”, komentirao je predstavljanje nove koalicije, u kojoj su njegovi bivši kolege iz Mosta nezavisnih lista. Petrina napominje kako svatko uvijek gleda samo na sebe. “I zato smo tu gdje jesmo. Svakoj koaliciji i stranci želim uspjeh, a na biračima je da procjene kome će dati glas. 25 godina priče je bilo dovoljno da bi se konačno trebali okrenuti rezultati”, poručuje.

“Ja se više od 15 godina borim protiv stranačkog odnosno političkog polariteta u Hrvatskoj. Na jednoj strani je SDP s partnerima, a na drugoj HDZ s partnerima. Obje su koalicije dovele državu gdje jest”, nastavlja Petrina dodajući da ove ‘okoštale političke dinosaure treba poslati u povijest’.

Smatra kako bi sve nezavisne liste trebale imati saborske predstavnike, jer je tako lakše raditi za lokalnu sredinu. Naglašava i svoje nezadovoljstvo s kolegama iz Sabora. “Vidljivo je da tih 150 ljudi u velikoj većini slučajeva ne zna zašto se glasa. Zadovoljan sam što nisam upao u taj klišej, i nadam se da će mi birači dati priliku da nastavimo s promjenom. Mislim da bih mogao motivirati ostale zastupnike da se pobune i shvate da stranačka stega ne donosi ništa dobro biračima”.

Petrina naglašava i kako je licemjeran privid da Božo Petrov i Most na izbore izlaze samostalno. “Već kad je bilo jasno da će se raspustiti Sabor, skauti MOST-a su obilazili teren i kupovali ljude koji su bili nezavisni”, kaže Petrina. “Jasno je da kolege iz MOST-a uzimaju više prava nego što im pripada. Vidjeli ste i na prethodnom preslagivanju, 2015., poslije razgovora s SDP-om u kojima je SDP doslovce pristajao na sve, i onda se izmislila ta afera. Pozivam kolege iz MOST-a da javnosti kažu kojih je to navodnih pet kolega išlo na razgovore s Milanovićem”, dodaje.

Predlaže i da svaki saborski zastupnik ima onoliku plaću koliku je imao u trenutku kada je ulazio u Sabor, jer se u Sabor, kaže, ne ulazi radi uhljebljivanja. Smatra da bi troškovi prijevoza zastupnicima trebali biti pokriveni samo do mjesta održavanja sjednica, i to u javnom prometu.

Komentiraj