STIPE PETRINA Orešković ili ne poznaje dobro situaciju ili je davno pripreman za ovu ulogu

Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik, bivši član MOST-a nezavisnih lista Stipe Petrina komentirao je u srijedu za N1 televiziju izbor novog mandatara Tihomira Oreškovića.

“Nisam iznenađen dogovorom Domoljubne koalicije i Mosta, da će Petrov poći s HDZ-om smo znali prije izbora, ali izborom Oreškovića za mandatara jesam”, kazao je Petrina. Dodaje kako je neistina da je Orešković izabran u zadnjih 24 sata, što se prezentiralo hrvatskoj javnosti. Petrina kaže kako čovjek ne može tako brzo pristati biti premijerom, pogotovo ne premijerom Hrvatske. “Očito se iza zavjese znalo da će Petrov ići s HDZ-om i to se pripremalo”, smatra.

Svi ovi pregovori koji su se odvijali posljednjih tjedana, kaže Petrina, služili su za ‘ispiranje mozga ljudi’ koji su ostali uz Petrova te predstava za hrvatsku javnosti. “Ne vjerujem da je MOST cjelovit i da će svih 15 ljudi prihvatiti Oreškovića za mandatara”, misli bivši član MOST-a.

Petrina kaže kako je upitno jesu li MOST-ovci svoje potpise dali za mandatara Tihomira Oreškovića ili Božu Petrova. “Za vrijeme prvog kruga morali smo dati potpise da pripadamo krugu Mosta. To su htjele dati i gospođe iz HRID-a i moguće je da se to radi o potpisima još od tada. Ne mogu to tvrditi, ali nejasno je da su se ti potpisi skupili za 24 sata”, priča Petrina.

Na pitanje kome vjeruje – Petovu ili Milanoviću – oko vršenja pritiska na MOST-ove zastupnike od strane koalicije Hrvatska raste, Petrov kaže kako je to vrlo jasno. Poručuje kako ne zna ni za jednu stvar koju je Petrov rekao istinito. Dodaje kako je jasno da su pritisci dolazili iz Crkve i da ije tajna da je Petrov blizak sa Crkvom. “A vidjeli ste i istup biskupa Košića, koji je stvarno neprimjeren za sekularnu državu”, dodaje.

Prisjeća se kako za vrijeme dok je bio u MOST-u nije bilo govora o nestranačkom mandataru, te vjeruje da je mandatar trebao biti netko iz MOST-a ili netko koga oni imenuju. Vlada koju formiraju Petrov i Karamarko, misli Petrina, biti će kratkoga vijeka.

“Ovo je definitivno slom hrvatske politike, koja je priznala da više od 50 posto biračkog tijela sa trećom strankom nije sposobna iznjedriti mandatara. Može biti izuzetan čovjek, ali nema iskustva, zato postoji mogućnost da ili ne poznaje dobro situaciju ili je davno pripreman za ovu ulogu”, zaključuje gostovanje na N1 televiziji Stipe Petrina.

Komentiraj