STIGLA PROMJENA VREMENA: Oblačno s kišom, na Jadranu jača bura

U većini zemlje danas će prevladavati pretežno oblačno s povremenom kišom i danju osjetno hladnije. Kiša će biti češća popodne, osobito na zapadu, a na sjevernom Jadranu mogući su i izraženiji pljuskovi i grmljavina. Sunčanije i uglavnom suho te i dalje razmjerno toplo zadržat će se u Dalmaciji, no u drugom dijelu dana poneki je pljusak moguć i u sjevernoj Dalmaciji, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na sjevernom Jadranu će bura prema kraju dana jačati na jaku do olujnu, osobito podno Velebita. Drugdje na Jadranu prolazno će puhati do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 10 i 15, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije 16 i 22 °C.

Sutra pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i uz njega. Najviše kiše, ponegdje i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, očekuju se na srednjem Jadranu, a u najvišem gorju i malo snijega.

Vjetar slab i umjeren, u gorju do jak sjeveroistočni, a na Jadrana umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu većinom od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, na Jadranu 12 i 17 °C, a na jugu i viša.

Komentiraj