Tomislav Miletic/PIXSELL

STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ACCUWEATHERA Evo kakva nas jesen očekuje

Jedan od najpoznatijih svjetskih meteoroloških servisa Accuweather u petak je objavio dugoročnu prognozu i otkrio kakva nas jesen očekuje u Europi. Meteorolozi predviđaju da će većinom Europe dominirati iznadprosječne temperature, a kasno ljeto nastavit će se i u novom godišnjem dobu.

U južnoj Europi očekuje se topla i većinom suha jesen, i to zbog anticiklone koja će se razviti preko Sredozemlja. Napominju kako će iznadprosječno toplo i uglavnom suho vrijeme trajati sve do sredine listopada, kada će se temperature ipak spustiti na prosjek za to vrijeme godine.

Što se tiče padalina, Accuweather predviđa da će ih biti manje nego obično, ali upozoravaju na oluje uzrokovane iznadprosječno toplim zrakom. Poplave su, upozoravaju meteorolozi, moguće na sjeveru Balkana, u kombinaciji s grmljavinskim nevremenima. Na područjima južnog Balkana i južne Italije slijedi natsavak sušnog razdoblja, a zbog visokih temperatura moguć je nastavak opasnih požara po Portugalu, Španjolskoj i južnoj Francuskoj.

Accuwesther najavljuje porast padalina tijekom studenog, koje će donijeti olakšanje Iberijskom poluotoku ne samo zbog požata, već i suša koje su zadesile to područje.

650x366_08111715_getfileattachment

Komentiraj