Patrik Macek/PIXSELL

STIGAO NOVI CROBAROMETAR: SDP prestigao HDZ, eksplozija pesimizma

Rezultati najnovijeg istraživanja Crobarometar Nove TV pokazuju da bi SDP, da su danas izbori, osvojio 29.1 posto glasova, a HDZ 28.7 posto glasova. Most nezavisnih lista na tećem je mjestu sa 7.9 posto potpore birača, a za vratom im ‘puše’ Živi zid sa 7.8 posto glasova.

Milan Bandić 365 uživa 4,3 posto potpore birača. Slijede HNS s 1,5, HSS s 1,4, IDS s 1,4, BUZ s 1,1 te HSU ima 1 posto potpore. Neodlučnih je 7.6 posto.

Čak 73 posto ispitanika misli da Hrvatska ide u lošem smjeru, a samo 19 posto da ide u dobrom smjeru. U siječnju je ‘samo’ 48 posto ispitanika mislilo da se zemlja kreće u lošem smjeru. Kao što vidimo, nastupila je eksplozija pesimizma.

Vladinu politiku ne odobrava 56 posto ispitanika, a odobrava ju 32 posto. Prošlog mjeseca pala je potpora onih koji podupiru Vladine politike, a porastao broj onih koji ih ne odobravaju.

Gotovo je jednak broj ispitanika koji misle (47%) da će Vlada Tihomira Oreškovića opstati i onih koji misle da neće (46%). No, posljednjih mjesec dana zanimljiv je trend velikog pada potpore opstanku Vlade i porasta onih koji misle da će se Vlada raspasti.

Komentiraj