Stigao foršpan za kontroverzni dokumentarac „Framing Britney Spears“

The New York Times i Left/Right Productions zajedno su producirali dokumentarni film „Framing Britney Spears“. Film je usredotočen na turbulentnu glazbenu karijeru Britney Spears, te na pravne bitke vezane uz njezinog kontroverznog oca kao i na pokret #FreeBritney.

Spears je bila pod zaštitom njezinog oca od 2008. godine, nakon hospitalizacije zbog mentalnog zdravlja. Međutim, ta je sudska odluka trebala biti privremena ali je u prosincu iste godine proglašena trajnom i od tada Britney ima velikih problema zbog toga. U kolovozu 2020. godine Spears je rekla da više ne želi da njezin otac kontrolira njezinu karijeru i život ali se ništa nije promijenilo. U studenom iste godine zatražila je da ga se smijeni s mjesta njezinog staratelja i izbaci s njezinog posjeda i rekla da više neće nastupati dok on kontrolira njezinu karijeru.

Spearsov otac, Jamie Spears u prosincu je u svoju obranu izjavio: „Imam i nastavit ću pružati nepokolebljivu ljubav i žestoku zaštitu protiv onih koji imaju vlastite interese i protiv onih koji žele nauditi njoj ili mojoj obitelji.” Kampanja #FreeBritney, započeta prije više od deset godina, nastavljena je kroz Spearsove burne borbe, pozivajući da pop zvijezda dobije autonomiju nad svojim životom. Film bi trebao biti predstavljen kao šesti dio dokumentarnog serijala The New York Times Presents na američkim televizijskim kanalima FX i FX na Hulu 5. veljače ove godine.

Komentiraj