Zeljko Lukunic/PIXSELL

Stier pred napadnutim klubom pobjegao od novinarskih pitanja o LGBT zajednici

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier danas je dao izjavu za medije ispred kluba Super Super rekavši kako je došao iskazati solidarnost sa žrtvama te u ime Vlade osuditi ‘vandalski napad’.

Na pitanje o tome hoće li smijeniti ultrakonzervativnog savjetnika Ladislava Ilčića te zagovara li i Ilčić njegove stavove, odgovorio je kako svi njegovi suradnici dijele pozicije Vlade.

No, na pitanje o tome može li osuditi napad na LGBT zajednicu, a ne samo svako nasilje, Stier nije dao konkretan odgovor.

“Osuđujemo ovaj vandalski čin, to sam rekao, u Hrvatskoj želimo razvijati kulturu dijaloga i tolerancije, svaki čin koji ide protiv toga i koristi se nasiljem je neprihvatljiv”, rekao je.

15:25 Stier je izjavio kako se neće nalaziti na ovogodišnjem čelu Pride povorke u Zagrebu.

15:19 Na pitanje o tome hoće li smijeniti ultrakonzervativnog savjetnika Ladislava Ilčića te zagovara li i Ilčić njegove stavove, Stier je kazao kako svi njegovi suradnici dijele pozicije Vlade.

15:18 “Došao sam izraziti solidarnost i još jednom u ime Vlade i osobno osuditi ovaj vandalski čin, mislim da je izuzetno važno da se svi hrvatski građani osjećaju sigurno”.

15:15 Davor Ivo Stier došao je pred klub Super Super te ušao u klub kako bi sam pogledao objekt.

Podsjetimo, u zagrebački klub Super Super u noći sa subote na nedjelju bačen je suzavac dok se u tom trenutku u klubu nalazilo mnoštvo ljudi, a u tijeku je bila LGBT tematska večer.

Komentiraj