Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u nedjelju je izrazio sućut turskom kolegi, ministru vanjskih poslova Mevlütu Çavuşogluu zbog terorističkih napada u Istanbulu, u kojem je smrtno stradalo 38 osoba, a više od 150 je ranjeno.

Stier je u ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova i svoje osobno ime ministru Çavuşogluu prenio izraze iskrene sućuti upućene Vladi Republike Turske i obiteljima žrtava, a ozlijeđenima zaželio što skoriji oporavak. Istaknuo je da Hrvatska oštro osuđuje sve terorističke napade te da u ovom tužnom trenutku izražava solidarnost s Turskom i njezinim stanovnicima, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Stier je u ponedjeljak sućut izrazio i egipatskom ministru vanjskih poslova Samehu Hassanu Shoukryju zbog terorističkog napada u koptskoj katedrali u Kairu. U tom je napadu smrtno stradalo 25 osoba.

“Dopustite mi da u ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova i svoje osobno ime izrazim iskrenu sućut Vama, egipatskom narodu te posebno obiteljima i prijateljima žrtava. Hrvatska oštro osuđuje sve terorističke napade i u ovom tužnom trenutku izražava solidarnost s Egiptom i njegovim narodom”, napisao je Stier.

Komentiraj