Steven Seagal tvrdi da je milijun posto Rus i da više od pola Amerikanaca voli Rusiju

Steven Seagal u ponedjeljak je u Moskvi prisustvovao događaju koji je organizirao „Međunarodni pokret Rusa“, organizacija koju čine stranci koji podržavaju Rusiju s ciljem da bace pozitivno svjetlo na ovu državu a s ciljem da se uklone sankcije Europske unije uvedene protiv Rusije. Tom prilikom, Seagal je kazao kako je on „milijun posto“ Rus. Inače, Seagal je nedavno od ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio Orden prijateljstva zbog podrške Rusiji nakon njene agresije na Ukrajinu.

Tijekom tog događaja Seagal je optužio Ameriku da je potrošila milijarde dolara na dezinformacije i laži u sklopu pokušaja da „diskreditira, demoralizira i uništi moral Rusa“. Seagal, koji je rođen u Michiganu, rekao je „Moj je otac bio čisti Rus, odrastao sam u čistom ruskom kućanstvu jer je moja majka bila potpuno uronjena u rusku kulturu i nije imala roditelje“. Naime, djed Stevena Seagala je bio Židov iz Rusije koji se doselio u Ameriku. „Dakle, odrastao sam u ruskoj kulturi. Odrastao sam voljeći Rusiju i sve ono što sam od malena naučio o njoj. Ja sam milijun posto rusofil i milijun posto Rus“, objavio je 70-godišnji glumac koji je dodao kako više od polovice Amerikanaca voli Rusiju i Ruse te znaju da im lažu glede situacije u Rusiji.

Prije ruske agresije na Ukrajinu Seagal je bio proglašen posebnim izaslanikom ruskog Ministarstva vanjskih poslova te se smatrao vezom u suradnji Rusije i Amerike na humanitarnom planu. Putin mu je dodjelio Orden prijateljstva za velik doprinos razvoju međunarodne kulturne i humanitarne suradnje. Seagal je, s druge strane, nazvao Putina „jednim od najvećih svjetskih vođa, ako ne i najvećim svjetskim živućim vođom“.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]