Steve Bruce ‘odradio’ 1000. utakmicu, pa napustio klupu Newcastlea. Saudijci ga ‘ispratili’ s osam milijuna eura

Menadžer Steve Bruce sporazumno je napustio Newcastle United. Klub je tako ostao bez trenera samo 13 dana nakon što je Newcastle preuzeo konzorcij ulagača, zahvaljujući čemu saudijski fond PIF kontrolira 80 posto kapitala.

Bruce je u nedjeljun ‘odradio’ jubilarnu tisućitu utakmicu kao trener, a Newcastle je poražen od Tottenhama 2:3.

Bruce je stigao na klupu ‘Svraka’ u srpnju 2019. godine, a u te dvije godine sezone je završavao na 13. i 12. mjestu. “Zahvalan sam svima koji su povezani s Newcastleom na prilici da vodim ovaj jedinstveni nogometni klub. Ovo je klub s nevjerojatnom podrškom i nadam se da će ga novi vlasnici moći odvesti tamo gdje svi želimo da bude. Želim svima puno sreće do kraja ove sezone i nakon nje”, rekao je Bruce.

“Imam 60 godina i ne znam želim li nastaviti s ovim poslom. Imali smo dobar život pa je ovo vjerojatno posljednji posao za mene kao trenera – sve dok ne dobijem telefonski poziv od predsjednika nekog kluba s pitanjem mogu li im pomoći. Nikad ne reci nikad, naučio sam to”, dodao je.

U priopćenju Newcastlea navodi se da bi klub ‘želi zahvaliti Steveu na njegovu doprinosu i želi mu svako dobro u budućnosti’. Bruce je dobio kompenzaciju od osam milijuna funti.

Klub će privremeno voditi Graeme Jones, piše BBC.

Iz Newcastlea su priopćili da će novog trenera imenovati ‘u dogledno vrijeme’. Dvije najveće dugotrajne želje novog čelništva kluba su navodno bivši trener Borussije Dortmund Lucien Favre i aktualni trener Glasgow Rangersa Steven Gerrard.

Podsjetimo, Premierliga je u utorak usvojila pravilo koje će spriječiti ‘upumpavanje’ novca u Newcastle. Riječ je o privremenoj zabrani sponzorskih ugovora između klubova i njihovih vlasnika nakon što je u Newcastle kao glavni većinski vlasnik došao saudijski fond PIF.

Prema pisanju Guardiana, Newcastle je glasovao protiv a Manchester City – na čijim se dresovima i na stadionu nalazi ime sponzora zrakoplovne kompanije Etihad koja je vlasništvo vlade Emirata povezane s vlasnikom Cityja – se suzdržao. Ta su dva kluba dovela u pitanje zakonitost te odluke.

Premierliga usvojila pravilo koje će spriječiti ‘upumpavanje’ novca u Newcastle

Komentiraj