HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Šterc: Mostove i SDP-ove mjere za mlade su “kamilica”

Demograf Stjepan Šterc kaže da su mjere koje predlažu oporbene stranke SDP i Most za spriječavanje iseljavanja mladih – kamilica, piše N1.

“Ja bih rekao da je to otprilike onako, jel’ nekakva kamilica politička. Reda radi na javnoj sceni predlažu nekakve mjere koje zapravo neće zaustaviti iseljavanje. To je strateško pitanje države i tako se to treba shvatiti”, rekao je Šterc.

Most svoje mjere zove “Pokret ostanka” a predviđaju se zakonske promjene u javnoj upravi, pravosuđu, demografiji, poduzetništvu i energetici.

“Mi želimo napraviti da Hrvatska bude transparentna, pravedna država po mjeri apsolutno svakoga, da imamo upravu koja je efikasna i za građane i za poduzetnike, da imamo mogućnost da poduzetnicima možemo otvoriti prostor da oni otvaraju radna mjesta, da ljudi imaju razloga zašto ostati u Hrvatskoj”, kaže predsjednik Mosta Božo Petrov.

SDP-ova strategija zove se “Plan za mlade”.

“Mlade ćemo zadržati kroz ugovore za stalno, kroz priznavanje studentskog rada u radni staž, kroz čitav set mjera za poticanje zapošljavanja i lakše do stana kroz sufinanciranje najma i kroz izgradnju stanova za najam”, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

 

Komentiraj