Svi smo osuđeni na propast – ukoliko ne uspijemo pobjeći s ovog planeta – tako smatra slavni fizičar Stephen Hawking, koji je poručio kako čovječanstvo neće preživjeti još tisuću godina na Zemlji zbog klimatskih promjena, nuklearnog oružja i robota, prenosi Independent.

Hawking je ranije ovog tjedna održao predavanje na Oxfordu i poručio kako je najbolja prilika za preživljavanje čovječanstva odlazak s jedinog doma koji poznajemo i osnivanje kolonija na drugim planeta.

“Iako su šanse za katastrofu na Zemlji trenutno dosta male, tijekom vremena one se povećavaju i postaju gotovo sigurne u sljedećih tisuću ili deset tisuća godina”, smatra Hawking. “Do tog vremena već bismo se trebali proširiti po svemiru i katastrofa ne bi značila i kraj čovječanstva”, kaže.

Predsjednik Space X-a Elon musk već je otkrio planove da u sljedećih sto godina čovječanstvo kolonizira Mars. Ipak, za Hawkinga nije sve tako crno. “sjetite se gledati u zvijezde, a ne u vlastite noge. Pokušajte shvatiti ono što vidite i stalno se pitati zašto svemir postoji. Budite znatiželjni. Koliko god vam se život činio teškim, uvijek postoji nešto u čemu možete uspjeti. Jedino što ne smijete je odustati”, zaključio je predavanje Hawking.

Komentiraj