STEPANČIĆ: “Da smo izgubili ne bi izašli iz dvorane, ne bi oprostili sami sebi”

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je Srbiju te nastup u skupini A Europskog prvenstva okončala s tri pobjede, javlja HRT.

– Da smo izgubili ne bi izašli iz dvorane, ne bi oprostili sami sebi. Hvala ovim ljudima što su došli, oni su i jedan od razloga zašto smo uspjeli okrenuti utakmicu. Imali smo Šegu, a mogli su i nagradu za najboljeg igrača podijeliti on i Duvnjak, izjavio je nakon utakmice Luka Stepančić.

– Nije tako nenadano bilo da će biti ovakva utakmica, težak je protivnik. Mučili smo se i u kvalifikacijama sa Srbijom. Nismo odigrali ono što smo zamislili s više rotacije, šteta. Tako je ispalo, ali nitko nije ozlijeđen, a to je najvažnije, rekao je Marko Mamić.

Domagoj Duvnjak postigao je pet pogodaka, ali oduzeo je puno lopti u prijelomnim trenucima utakmice.

– Zahvalio bih se ovoj publici koja je došla u ovako velikom broju. Ovo je nešto fenomenalno. Ovakva atmosfera ti ostaje za cijeli život. Ovo su dva boda koja nosimo u Beč. To su njihova dva boda. Loše smo odigrali prvo poluvrijeme, zabili samo osam golova, bili smo jako statični. Mi ne možemo igrati na 80 posto, moramo uvijek “ići na glavu” kako bi se ovakve utakmice dobivale.

Junak utakmice bio je Marin Šego, s ukupno 15 obrana.

– Jako teška utakmica, Srbi nisu imali što izgubiti. Prije turnira su bili u nikakvoj formi, a i turnir su loše odigrali pa su se htjeli iskupiti u zadnjoj utakmici. Opušteno smo ušli na početku, kao lako ćemo, ali očito ne može ništa kod nas lako. Žao mi je što se neki igrači nisu odmorili, ali imamo sada dva dana za odmor.

Komentiraj