Stella McCartney slavi 50. rođendan, i dalje ustrajno promiče održivost u modnoj industriji

Engleska modna dizajnerica i kći velikog Paula McCarneyja rođena je 13. rujna 1971. godine, a ove godine obilježava 20. godišnjicu osnutka vlastite, sada već globalno poznate etikete.

Ostala je vjerna recikliranju sirovina i materijala te usreajno  naglašava da modna industrija mora težiti održivim ciljevima. Nedavno je u središtu Londona predstavljena kampanja za jesensku kolekciju, koju je snimio fotografski studio Mert & Marcus.

Modeli su nosili sasvim neobične odjevne komade od reciklirane plastike i materijala iz održivih izvora. Na glavi su nosili velike simpatične maske životinja, tj. gornji dio veselih kostima. Kolekciju je u video uratku predstavio komičar David Walliams upozoravajući na nužnost suživota ljudi i životinja te očuvanja prirode. Na kraju snimanja kampanje modeli su održali kratki mirni prosvjed na poznatom londonskom trgu Piccadilly Circus, a tražilo se zaustavljanje okrutnosti prema životinjama i ubijanja životinja radi krzna. Zbog tog je pokrenuta i službena peticija.

Stella McCartney je nedavno sudjelovala i na samitu G7 u Cornwallu te je u raspravama govorila o održivosti u modnoj industriji.

Komentiraj