Pixabay

ŠTEDNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE Maduro zatražio da žene koriste fen samo u ‘posebnim prilikama’

Nakon što je prije nekoliko dana predsjednik Venezuele, zbog štednje struje, uveo trodnevne vikende, danas je od svojih državljanki zatražio da prestanu kosu sušiti fenom te im ponudio alternativna stilska rješenja.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro dekretom je zaposlenicima uveo slobodan petak sljedeća dva mjeseca, u pokušaju da se smanji potrošnja električne energije. Ženama u Venezueli preporučio je da sušilo za kosu koriste samo u ‘posebnim prigodama’. “Uvijek sam mislio da žene bolje izgledaju kada prstima samo prođu po kosi i dopuste joj da se osuši na zraku”, kazao je Maduro.

Istaknuo je i kako bi njegovi državljani trebali ‘prihvatiti’ tropske vrućine bez da koriste klime, te sušiti rublje na zraku, umjesto u sušilicama. “Ako predsjednik vidi rješenje u tome da ne sušim svoju kosu fenom, onda je problem puno veći nego što se mislilo”, ističe jedna stanovnica caracasa.

Oko 70% električne energije u venzueli dolazi iz hidroelektrane Guri Dam, a Maduro je istaknuo kako se uslijed velike suše i rekordno niske razine vode 18 hidroelektrana diljem zemlje nalazi u izrazito teškoj situaciji. razina vode u hidroelektrani Guri samo je tri centimetra iznad kritične.

Komentiraj